Släktforskning i Sverige, grundkurs med fokus på arkiv

SV Malmö, i Malmö
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 225 SEK
Nästa kurstillfälle
22 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
2 225 SEK
Nästa kurstillfälle
22 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Alla har rätt att få veta vem de är och vart de kommer ifrån. För en del kan släktforskning vara känslosamt då det kan gå att hitta de som kanske gått samma väg i livet som dig själv, någon eller något du kan relatera till och som för många kan innebära en trygghet och lättnad.

INNEHÅLL OCH MÅL
I denna kursen så kommer vi på ett enkelt sätt orientera oss genom kyrkböcker samt husförhörslängder med syfte att bygga de första generationerna på ditt kommande släktträd. Hur du kan bygga en berättelse kring dessa förfäders liv? Vi arbetar med arkiv och andra källor och går igenom de vanligaste nybörjarmisstagen samt hur du ser skillnad på förstahandskällor och andrahandskällor.

FÖRKUNSKAPER
Det behövs ingen förkunskap förutom datorvana för att vara med på kursen.

KURSLEDARE
Kursledaren Jonatan Hedetoft har ett mångårigt och djupgående intresse för släktforskning. Han bidrar med kunskaperna om allt ifrån nybörjarmisstag till hur man tänker om utifrån misstagen och hur man slutligen kommer rätt i sin släktforskning.

VIKTIG INFORMATION
En fördel för kursen är om du har tagit ett DNA test förslagsvis på plattformen Ancestry då dessa är kompatibla och överförbara på flera andra plattformar, eller har en samlad information kring födelse uppgifter på dina föräldrar men också mor/far föräldrar som du tar med.

Ta med dig en bärbar dator. Eventuellt kostnader för Arkiv digital osv. tillkommer. Detta står deltagaren själv för. Obs! Uppehåll sön 6 okt och sön 3 nov.

Veckodag: Söndag
Tid: 15:00-16:15
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 september, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning i Sverige, grundkurs med fokus på arkiv och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights