Samtalscirkel - Ögonblick som förändrar allt

SV Malmö, i Malmö
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
199 SEK
Nästa kurstillfälle
18 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
199 SEK
Nästa kurstillfälle
18 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till en studiecirkel om hur kriser kan ha helt olika ursprung, men att vägen tillbaka är förvånansvärt lik. Om hur vi flyttar våra gränser i takt med de utmaningar vi ställs inför.
Cirkelledaren Marie Lindström är överlevare och författare. Hennes fantastiska böcker får oss att stanna upp, reflektera och samtala kring livet och oss själva på ett sätt som ger mening och skapar en positiv känsla. År 2020 gav hon ut biografin Nummer 204 får resa hem. Boken skildrar hur det var att överleva tsunamin 2004 i Thailand på ett unikt vis som går in under huden.

Hennes andra bok, Ögonblick som förändrar allt, är en fristående uppföljare. Det är denna bok som vi kommer använda oss av som diskussionsunderlag.

Boken föddes ur de personliga berättelser okända läsare delade med Marie efter att ha läst hennes första bok. De delade sina livsupplevelser på ett sätt som fick Marie att inse att det finns ytterligare en bok att skriva kring hur vi människor på olika vis lyckas ta oss igenom livsförändrande upplevelser. Boken handlar om nio sanna livsöden: att ta sig ur alkoholism och drogmissbruk, att överleva cancer och stroke, otrohet, att mista ett barn. Men även glädjefyllda livsöden som att finna en syster via DNA, att vinna Sveriges mästerkock och att som heterosexuell kvinna plötsligt bli förälskad i en annan kvinna.

VIKTIG INFORMATION
Kurslitteratur ingår i kursavgiften.

Veckodag: Onsdag
Tid: 13:00-14:30
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 oktober, 2023

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Samtalscirkel - Ögonblick som förändrar allt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights