Visa kurser.se som: Mobil

Motorsågskörkort A+B

SV Malmö
Kursinformation
Malmö
36 timmar på 3 tillfällen
5 565 SEK

Kursbeskrivning

Denna kurs vänder sig till dig som använder motorsåg oavsett om du arbetar dagligen eller bara ibland. Från den 1 januari 2015 är det lag på att ha motorsågskörkort om du jobbar på någon annans mark än din egen.

KURSINNEHÅLL
A: För deltagare som sågar ved på vedbacken och aldrig fäller träd. Vilken personlig skyddsutrustning krävs vilka krav gäller för motorsågen underhåll av skärutrustning filning av sågkedjan säker hantering av sågen sågning av liggande stockar instick vid sågning i stockar.

B: För deltagare som fäller enklare träd i naturlig fällriktning
Riskbedömning vid trädfällning fällriktning säker fällning med ”säkert hörn metoden” kvistning och upparbetning av fällt träd praktisk genomgång av fastfällt träd.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskapskrav krävs lägsta ålder för att gå på kursen är 18 år.

KURSLEDARE
Pelle bor på en mindre skogsfastighet i mellersta Skåne. Han tog sitt A+B kort 2008 och C kort 2014. 2010 började Pelle utbilda andra och har fram tills idag utbildat cirka 200 deltagare i motorsågs- och röjsågskörkort. Pelle jobbar bland annat med mindre avverkningar besvärliga träd och mindre stormfälle.

KURSMATERIAL
Finns på plats när kursen startar och ingår i kursavgiften.

VIKTIG INFORMATION
Samtliga kurser innehåller teori och praktik. För att bli godkänd i de olika nivåerna gör du ett teoretiskt och ett praktiskt prov för varje nivå. Kursdagarna kommer att vara 10/2 11/2 och den 21/2 mellan klockan 08:00-17:00 cirka tider.
Veckodag: Måndag Tisdag Onsdag Fredag
Tid: 08:00-17:00
Ledare: Pelle Wahlström
Lokal: Grynbodgatan 20

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Motorsågskörkort A+B.

SV Malmö

SV Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...


Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Kontaktuppgifter till SV Malmö

SV Malmö

Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Tel: 040-10 01 60
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Motorsågskörkort A+B!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner