Kursbeskrivning
I Libanon hittar man en av Medelhavets mest originella och ursprungliga matkulturer. En matlagningskonst som förts vidare i generationer. Libanesiska köket är känt i Sverige som Tabbouleh, Falafel, Hummus och mycket mer. Man bör dock veta att det finns många fantastiska maträtter inom det Libanesiska köket som vi kommer att få lära oss på denna kurs!
KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Vi kommer att jobba tillsammans på kursen. Här kommer ni att få tips, råd och recept på hur man får fram den bästa smaken och doften av den libanesiska maten. Vid varje tillfälle kommer vi att laga en varmrätt, vegetariskrätt, soppa, sallad och dessert. Leila kommer att prata om Libanons kultur, musiken och det vackra landet. Varje kurstillfälle avslutas med gemensam middag, därefter hjälper alla till att duka av och fixa till i köket. Vi kommer att diskuterar maten som vi lagat under kvällen och även kommande tillfällen.
KURSLEDARE
Leila Eid kommer i från Libanon. Hon har sedan tonåren lagat mat och det arvet har hon fått i från sin mamma. Pappa var bagare och lärde henne allt om bakning. Hemmet i Libanon och även i Sverige doftar alltid nybakad bröd. Vår mat är inte stark men mycket smakrik, vi använder olika kryddor som koriander, vitlök, mynta, muskotnöt, kanel och kardemumma.
VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer. Vi träffas på följande dagar 12/6, 19/6 och den 26/6.
Veckodag: Måndag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Grynbodgatan 20
KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Vi kommer att jobba tillsammans på kursen. Här kommer ni att få tips, råd och recept på hur man får fram den bästa smaken och doften av den libanesiska maten. Vid varje tillfälle kommer vi att laga en varmrätt, vegetariskrätt, soppa, sallad och dessert. Leila kommer att prata om Libanons kultur, musiken och det vackra landet. Varje kurstillfälle avslutas med gemensam middag, därefter hjälper alla till att duka av och fixa till i köket. Vi kommer att diskuterar maten som vi lagat under kvällen och även kommande tillfällen.
KURSLEDARE
Leila Eid kommer i från Libanon. Hon har sedan tonåren lagat mat och det arvet har hon fått i från sin mamma. Pappa var bagare och lärde henne allt om bakning. Hemmet i Libanon och även i Sverige doftar alltid nybakad bröd. Vår mat är inte stark men mycket smakrik, vi använder olika kryddor som koriander, vitlök, mynta, muskotnöt, kanel och kardemumma.
VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer. Vi träffas på följande dagar 12/6, 19/6 och den 26/6.
Veckodag: Måndag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?
Intresseanmälan
SV Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö
Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar. Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...
Kontaktuppgifter till SV Malmö
SV Malmö
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Libanesisk matlagning!
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan
För att få mer information om Libanesisk matlagning, fyll i följande uppgifter: