Kursbeskrivning
Den här kvällen äger rum i vårt mysiga kök på Grynbodgatan där Ylva lär oss att laga proffsiga chokladbitar med olika nötter och mandlar. Vilken kommer bli din favorit?
INNEHÅLL
Under kvällen lär vi oss att laga både nöt och mandelsmör och att temperera choklad. Av smöret och den tempererade chokladen lagar vi nougat som vi sedan doppar i choklad. Vi pratar också om andra användningsområden där nöt- och mandelsmör passar bra. Deltagarna får med sig hem recept både på nougat och recept på annat de kan göra av nöt- och mandelsmör som raw food kakor och godis. Under fikapausen berättar Ylva om chokladens, nötternas och mandelns väg till oss. Deltagarna får med sig hem ett 20-tal nougatbitar i askar.
KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.
VIKTIG INFORMATION
Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Råvaror tillkommer med 110:-
Veckodag: Söndag
Tid: 13:00-16:00
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Grynbodgatan 20
INNEHÅLL
Under kvällen lär vi oss att laga både nöt och mandelsmör och att temperera choklad. Av smöret och den tempererade chokladen lagar vi nougat som vi sedan doppar i choklad. Vi pratar också om andra användningsområden där nöt- och mandelsmör passar bra. Deltagarna får med sig hem recept både på nougat och recept på annat de kan göra av nöt- och mandelsmör som raw food kakor och godis. Under fikapausen berättar Ylva om chokladens, nötternas och mandelns väg till oss. Deltagarna får med sig hem ett 20-tal nougatbitar i askar.
KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.
VIKTIG INFORMATION
Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Råvaror tillkommer med 110:-
Veckodag: Söndag
Tid: 13:00-16:00
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?
Kommande kursstarter
1 tillgänglig kursstart
Intresseanmälan
Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö
Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar. Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...
Highlights