Visa kurser.se som: Mobil

Konstlinjen, måndagar

SV Malmö
Kursinformation
Malmö
80 timmar på 10 tillfällen
2021-02-15 09:00
6 750 SEK

Kursbeskrivning

I den här kreativa miljön kan deltagaren ta tag i sitt måleri som man kanske inte tidigare haft tid till. Man kan även arbeta med ansökningsprover till konst eller designutbildningar. Vi har blandade grupper där åldern inte har någon betydelse man kan vara helt nybörjare eller vilja vidareutveckla sitt skapande. Det skapar ett intressant möte mellan deltagarna där alla har något att bidra med. Deltagarna får goda grunder i teckning målning kroki och modellteckning färg och formlära perspektiv samt materialkunskap. Vi arbetar med gemensamma uppgifter som stilleben porträtt modellteckning/målning och gestaltningsuppgifter för att öva upp seendet och känslan för färg och form.

MÅNDAGSKURS: är i huvudsak en fortsättningskurs där tonvikten ligger på egna projekt. Här får man hjälp och stöd av läraren att fullfölja sina egna idéer. Går man flera dagar och är nybörjare är detta en dag då man hinner fördjupa sig i de uppgifter som man håller på med. På måndagen läggs större tonvikt på ”veckans konstnär” då vi ser på och diskuterar olika nu levande eller konsthistoriskt intressanta konstnärer för att ge ökad kunskap om olika konstnärers uttryckssätt och teknik. I kursen ingår ett visst antal studietimmar med modell för modellteckning/målning.

INNEHÅLL OCH MÅL
Att deltagaren ska lära sig grunderna i färglära komposition perspektiv modellteckning/målning och därigenom utveckla din känsla för färg form och den konstnärliga arbetsprocessen. Att man ska bli hjälpt att komma fram till sitt personliga uttryck i bildskapandeprocessen. Att få en förståelse för olika konstnärliga uttryck och sammanhang genom att se på och diskutera olika konstnärers bilder och teknik.

HUVUDLEDAREVIKTIG INFORMATION
Materialkostnader ingår inte i kurspriset.
Kursledaren går igenom vad du behöver köpa eller komplettera med vid första kurstillfället. Du behöver till exempel blyertspennor och kol skissblock färger och penslar etc.

KURSINTYG
För de som önskar utfärdar vi kursintyg efter avslutad kurs. Närvaro på kursen måste vara minst 75% av kurstiden.
Veckodag: Måndag
Tid: 09:00-16:00
Ledare: Nike Edelholm Svensson
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Konstlinjen, måndagar.

SV Malmö

SV Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...


Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Kontaktuppgifter till SV Malmö

SV Malmö

Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Tel: 040-10 01 60
Fax 040-97 30 26
www.sv.se

Intresseanmälan

För att få mer information om Konstlinjen, måndagar, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konstlinjen, måndagar!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser