Inga recensioner än

Konstlinjen, Akryl & Oljemåleri

SV Malmö, i Malmö
Längd
80 timmar på 10 tillfällen
Pris
6 950 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
80 timmar på 10 tillfällen
Pris
6 950 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

I den här kreativa miljön kan deltagaren ta tag i sitt måleri som man kanske inte tidigare haft tid till. Man kan även arbeta med ansökningsprover till konst eller designutbildningar. Vi har blandade grupper där åldern inte har någon betydelse, man kan vara helt nybörjare eller vilja vidareutveckla sitt skapande. Det skapar ett intressant möte mellan deltagarna där alla har något att bidra med. Deltagarna får goda grunder i teckning, målning, kroki och modellteckning, färg och formlära, perspektiv samt materialkunskap. Vi arbetar med gemensamma uppgifter som stilleben, porträtt, modellteckning/målning och gestaltningsuppgifter för att öva upp seendet och känslan för färg och form.

MÅNDAGSKURSEN: är i huvudsak en fortsättningskurs där tonvikten ligger på egna projekt. Här får man hjälp och stöd av läraren att fullfölja sina egna idéer. Går man flera dagar och är nybörjare är detta en dag då man hinner fördjupa sig i de uppgifter som man håller på med. På denna kurs lägger vi större tonvikt på ”veckans konstnär” då vi ser på och diskuterar olika nu levande eller konsthistoriskt intressanta konstnärer för att ge ökad kunskap om olika konstnärers uttryckssätt och teknik. I kursen ingår ett visst antal studietimmar med modell för modellteckning/målning.

INNEHÅLL OCH MÅL
Att deltagaren ska lära sig grunderna i färglära, komposition, perspektiv, modellteckning/målning och därigenom utveckla din känsla för färg, form och den konstnärliga arbetsprocessen. Att man ska bli hjälpt att komma fram till sitt personliga uttryck i bildskapandeprocessen. Att få en förståelse för olika konstnärliga uttryck och sammanhang genom att se på och diskutera olika konstnärers bilder och teknik.

HUVUDLEDAREVIKTIG INFORMATION
Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Kursledaren går igenom vad som behövs köpas eller kompletteras med vid första kurstillfället. Ni behöver till exempel blyertspennor och kol, skissblock, färger och penslar etc.

KURSINTYG
För de som önskar utfärdar vi kursintyg efter avslutad kurs. Närvaro på kursen måste vara minst 75% av kurstiden.
Veckodag: Måndag
Tid: 10:00-17:00
Ledare: Nike Edelholm Svensson
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 oktober, 2023

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Konstlinjen, Akryl & Oljemåleri och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights