Inga recensioner än

Kinesiska/Mandarin och kinesisk kultur

SV Malmö, i Malmö
Längd
12 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 085 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 085 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kanske ska ni resa till Kina eller så är ni bara nyfiken på landet vars fascinerande kultur på många sätt speglas i världens äldsta levande skriftspråk. Om ni i ett anpassat tempo vill lära känna grunderna i det kinesiska tal och skriftspråket och samtidigt bekanta dig med livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella förhållanden i olika sammanhang där språket talas är detta en kurs för er. Innehållet är ämnat för er som vill lära sig enkla fraser och elementär teckenuppbyggnad och ger grundläggande färdigheter för vidare studier.

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Med hjälp av symboltecken och ljudstavningsalfabetet pinyin lär vi oss på ett lekfullt sätt enkla ord och fraser som associeras till konkreta situationer i vardagslivet. Då kinesiska tecken ofta är uppbyggda av associativa sammansättningar lär vi oss några av dessa samtidigt som vi bekantar oss med kinesiskt vardagsliv, kultur och historia.

KURSLEDARE
Mats har bland annat en magisterexamen i kinesiska och har även studerat språket i Beijing. Han har länge varit verksam som tolk och översättare och varit aktiv i olika arrangemang relaterade till Kina där han bidragit med sin expertis. Han har också stor kännedom om landet efter många års frilansade i resebranschen där han ledsagat både turist- och specialgrupper. Han läser nu en ämneslärarutbildning där målsättningen är att i framtiden med en pedagogisk ansats kunna undervisa i landets språk och kultur på svenska skolor.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper.

KURSLITTERATUR
Bestäms på första träffen.

Veckodag: Tisdag
Tid: 17:30-19:00
Ledare: Mats Ahlbäck
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 september, 2023

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kinesiska/Mandarin och kinesisk kultur och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights