Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Det vegetariska sicilianska köket , 55+

SV Malmö
Kursinformation
Malmö
16 timmar på 4 tillfällen
2020-11-03 10:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Nu ska vi laga mat som på Sicilien! Det betyder en värld av olika grönsaker i alla färger smaker och dofter som på en riktig siciliansk marknad. Recepten är de traditionella från landsbygden hämtade direkt från mammas kök. Francesca är uppvuxen mitt i detta och under kursen får du lära dig laga flera av hennes vegetariska favoriter.

KURSINNEHÅLL
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med gemensam måltid därefter hjälper alla till att duka av och fixa till i köket.

KURSLEDARE
Redan när Francesca Holmström var liten älskade hon matlagning. Hon gömde sig under det stora bordet i köket på Palzzo Modo hos farmor och farfar i den lilla staden Acireale på Sicilien. Runt bordet satt kvinnorna som lagade maten och farmor som basade över det hela. Farfar ägde stadens teater dit den tidens alla stora sångare kom och det var dessa som skulle bjudas på middag efter föreställningarna. Den lilla Francesca lärde sig både matrecepten och sångtexterna. Farmors recept har hon tagit med sig till Sverige och sångerna sjunger hon gärna i köket.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer! Meddela alltid frånvaro senast dagen före kursen så att kursledaren kan handla råvaror till rätt antal deltagare. Medtag eget förkläde!
Veckodag: Tisdag
Tid: 10:00-13:00
Ledare: Francesca Holmström
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Det vegetariska sicilianska köket , 55+.

SV Malmö

SV Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...


Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Kontaktuppgifter till SV Malmö

SV Malmö

Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Tel: 040-10 01 60
Fax 040-97 30 26
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Det vegetariska sicilianska köket , 55+!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser