Visa kurser.se som: Mobil

Det vegetariska sicilianska köket

SV Malmö
Kursinformation
Malmö
16 timmar på 4 tillfällen
2020-03-10 18:00
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Nu ska vi laga mat som på Sicilien! Det betyder en värld av olika grönsaker i alla färger smaker och dofter som på en riktig siciliansk marknad. Recepten är de traditionella från landsbygden hämtade direkt från mammas kök. Francesca är uppvuxen mitt i detta och under kursen får du lära dig laga flera av hennes vegetariska favoriter.

KURSINNEHÅLL
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar kvällen med att äta det om vi har lagat tillsammans.

KURSLEDARE
Redan när Francesca Holmström var liten älskade hon matlagning. Hon gömde sig under det stora bordet i köket på Palzzo Modo hos farmor och farfar i den lilla staden Acireale på Sicilien. Runt bordet satt kvinnorna som lagade maten och farmor som basade över det hela. Farfar ägde stadens teater dit den tidens alla stora sångare kom och det var dessa som skulle bjudas på middag efter föreställningarna. Den lilla Francesca lärde sig både matrecepten och sångtexterna. Farmors recept har hon tagit med sig till Sverige och sångerna sjunger hon gärna i köket.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer! Meddela alltid frånvaro senast dagen före kursen så att kursledaren kan handla råvaror till rätt antal deltagare. Medtag eget förkläde!
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-21:00
Ledare: Francesca Holmström
Lokal: Grynbodgatan 20

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Det vegetariska sicilianska köket.

SV Malmö

SV Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...


Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Kontaktuppgifter till SV Malmö

SV Malmö

Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Tel: 040-10 01 60
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Det vegetariska sicilianska köket!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner