Det sicilianska vegetariska köket för singlar

SV Malmö, i Malmö
Längd
12 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 3 tillfällen
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kom och laga mat med likasinnade!
Detta är kursen för er som är singel och vill få en massa ny inspiration! Här kommer ni att laga mat som på Sicilien! Det betyder en värld av olika grönsaker i alla färger, smaker och dofter, som på en riktig siciliansk marknad. Recepten är de traditionella från landsbygden, hämtade direkt från nonnas kök.

KURSINNEHÅLL
Under kursen kommer vi att få lära oss att laga några av Francescas vegetariska favoriter. Vi jobbar tillsammans i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recepten. Vi avslutar sedan kvällen med att äta det som vi har lagat tillsammans och därefter hjälper vi alla till att duka av och fixa till i köket.

KURSLEDARE
Redan när Francesca var liten älskade hon matlagning. Hon gömde sig under det stora bordet i köket på Palzzo Modo, hos farmor och farfar i den lilla staden Acireale på Sicilien. Runt bordet satt kvinnorna som lagade maten och farmor som basade över det hela. Lilla Francesca lärde sig både matrecepten och sångtexterna. Farmors recept har hon tagit med sig till Sverige och sångerna sjunger hon gärna i köket när hon lagar mat. Francesca har precis släppt sin första kokbok som heter Vegetariana Siciliana där samlar hon sina bästa vegetariska recept och matminnen från uppväxten, för att förmedla den kärlekssaga hon upplevt mellan mat och människor på Sicilien och i Sverige.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer med ca 150:-/per gång! Vi träffas den 2/11, 9/11 och den 16/11
Veckodag: Torsdag
Tid: 11:00-14:00
Ledare: Francesca Maugeri Holmström
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 november, 2023

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Det sicilianska vegetariska köket för singlar och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights