Det sicilianska vegetariska köket

SV Malmö
Kursinformation
Malmö
8 timmar på 2 tillfällen
1 250 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Här kommer ni laga mat som på Sicilien! Det betyder en värld av olika grönsaker i alla färger, smaker och dofter, som på en riktig siciliansk marknad. Recepten är de traditionella från landsbygden, hämtade direkt från nonnas kök.

KURSINNEHÅLL
Under kursen kommer vi att få lära oss att laga några av Francescas vegetariska favoriter. Vi jobbar tillsammans i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recepten. Vi avslutar sedan kvällen med att äta det som vi har lagat tillsammans och därefter hjälper vi alla till att duka av och fixa till i köket.

KURSLEDARE
Redan när Francesca var liten älskade hon matlagning. Hon gömde sig under det stora bordet i köket på Palzzo Modo, hos farmor och farfar i den lilla staden Acireale på Sicilien. Runt bordet satt kvinnorna som lagade maten och farmor som basade över det hela. Lilla Francesca lärde sig både matrecepten och sångtexterna. Farmors recept har hon tagit med sig till Sverige och sångerna sjunger hon gärna i köket när hon lagar mat. Francesca har precis släppt sin första kokbok som heter Vegetariana Siciliana där samlar hon sina bästa vegetariska recept och matminnen från uppväxten, för att förmedla den kärlekssaga hon upplevt mellan mat och människor på Sicilien och i Sverige.

VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer med ca 150:-per gång. Vi träffas den 22/3 och den 29/3.
Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-21:00
Ledare: Francesca Maugeri Holmström
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Det sicilianska vegetariska köket och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...


Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Kontaktuppgifter till SV Malmö

SV Malmö

Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Tel: 040-10 01 60
Fax 040-97 30 26
www.sv.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Det sicilianska vegetariska köket!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Det sicilianska vegetariska köket, fyll i följande uppgifter: