Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning steg 2 - Arkiv digital

SV Lundabygden
Kursinformation
Lund
21 timmar på 7 tillfällen
2020-02-27 13:00
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Att hitta grundläggande uppgifter om våra anmödrar och anfädrar i kyrkböckerna är för det mesta inte så svårt. Men ibland räcker inte kyrkböckerna till då de kanske förstörts eller av andra skäl. Inte heller ger dessa arkiv så mycket mer information om våra anor än deras namn och datum för födsel vigsel och dödsfall. I denna kursen söker vi efter ytterligare uppgifter som kan sätta in våra släktingar i en mer levande berättelse. Kursen vänder sig därför till dig som gått en nybörjarkurs eller på annat sätt inhämtat grunderna i släktforskning och nu vill komma vidare bortom de vanliga kyrkoböckerna.

I kursen tittar vi på soldatarkiv bouppteckningar domböcker skattelängder (särskilt mantalslängder) kartor och annat. Även läsning av gammal text ges utrymme i samband med detta.

Du använder ditt egna Arkiv Digital-abonnemang eller köper genom oss ett abonnemang för 13 veckor för 395 kr. Du får använda egen laptop om du vill. Grundläggande datorvana nödvändig. Det går bra med både MAC och PC.

BRA ATT VETA
Litteratur ingår inte i priset men kan köpas av oss.
Veckodag: Torsdag
Tid: 13:00-15:15
Lokal: Glimmervägen 6

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning steg 2 - Arkiv digital.

SV Lundabygden

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Kontaktuppgifter till SV Lundabygden

SV Lundabygden

Glimmervägen 6
224 78 Lund

Tel: 046-211 70 80
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning steg 2 - Arkiv digital!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner