Visa kurser.se som: Mobil

Nybörjarkurs i fotografi

SV Lundabygden
Kursinformation
Lund
16 timmar på 4 tillfällen
2021-10-05 18:00
1 900 SEK

Kursbeskrivning

Alla kan ta bilder, men varför inte ta steget att lära dig grunderna i fotografering, för att känna dig mer bekväm med din kamera/mobilkamera och lära dig knepen för bättre bilder?

INNEHÅLL
Under fem lektioner går vi igenom grundläggande kamerateknik med alla inställningar och funktioner, grunderna i fotografering där vi tar fasta på vad man skall tänka på när man fotograferar. Brännvidd och skärpedjup, inställningar och tips vid fotografering av olika motiv, blixten, ljusets betydelse, porträtt, rörelse, fokus mm. Vi tittar också lite på bildkomposition för att lära oss se hur man tar bättre bilder.

Kursen består av tre teoripass i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, samt två övningstillfällen utomhus. Plats för utomhustillfällen bestämmer gruppen tillsammans. Under sista lektionen går vi igenom överföring av bilder, backup, hur man sparar sina bilder, hur man organiserar dem i datorn samt lite om bildredigering.

STUDIECIRKEL
Detta är en studiecirkel, vilket innebär att vi alla deltar aktivt i kursen genom att dela våra frågor och funderingar och analysera vårt arbete tillsammans med kursledare och deltagare. Du får även övningar att göra med din egen kamera mellan onlineträffarna.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs, men leta gärna fram instruktionsboken till din kamera. Ta med din egen kamera och instruktionsbok till första träffen!

BRA ATT VETA
En trevlig fikastund med kaffe och kaka ingår i varje träff. Meddela därför vid anmälan om du har några allergier.

KURSLEDARE
Eva Hallkvist är fotograf med mångårig erfarenhet av bland annat porträtt- och naturfotografering. Hon har arbetat med kursverksamhet och utbildning inom fotografering och bildredigering sedan 2010 i det egna företaget Evas foto & design.

MATERIALKOSTNAD
Ingen materialkostnad. Du använder din egen kamera, gärna med tillhörande bruksanvisning. Kursmaterial i form av en pdf-fil ingår i kurspriset.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-21:00
Ledare: Eva Hallkvist
Lokal: Glimmervägen 6
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nybörjarkurs i fotografi.

SV Lundabygden

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Kontaktuppgifter till SV Lundabygden

SV Lundabygden

Glimmervägen 6
224 78 Lund

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nybörjarkurs i fotografi!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Nybörjarkurs i fotografi, fyll i följande uppgifter: