Inga recensioner än

Knyppling varannan vecka

SV Lundabygden, i Lund
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
1 700 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Knyppling är en form av handarbete och används för att tillverka spets. Att knyppla kan liknas vid en avancerad flätning. Trådarna lindas på knyppelpinnar. Sedan korsas och vrids trådarna så att olika mönster bildas på spetsen.

INNEHÅLL
Vi knypplar Vadstenaknyppling och går efter en kursplan som Svenska Spetsar i Vadstena tagit fram. Vi använder en knyppeldyna med rulle där mönster och trådar fästs med knappnålar. Traditionellt knypplar man med lingarn i olika grovlekar. Vi använder både klassiskt vitt garn och roliga färger beroende på vad vi skapar.

I den här studiecirkeln jobbar du mer självständigt med mönster du själv väljer. Ledaren visar olika moment både enskilt och för hela gruppen och hjälper varje deltagare på rätt nivå. I gruppen hjälps vi åt att inspirera och utbilda varandra genom att visa upp våra arbeten och metoder. Vi samtalar om vad vi gör och delar vår kunskap genom att lösa svårigheter tillsammans.

GRUPPSTORLEK OCH RESERVPLATSER
Varje grupp har max 8 deltagare för att ledaren ska hinna handleda alla. Om det finns stort intresse startar vi gärna en grupp till. Anmäl dig till en reservplats så hör vi av oss!

MATERIAL OCH UTRUSTNING
Ta med dig egen knyppeldyna, pinnar och vanliga tunna knappnålar. Mönster och garn kan du köpa av Malin på plats. Du hittar både nya och begagnade knyppeldynor online.

KURSLITTERATUR
Kursboken är ”Knyppling” av Föreningen Svenska Spetsar från Natur och Kultur förlag (ISBN978-91-27-12058-7). Den kan köpas på Svenska spetsars hemsida, eller på internetbokhandel.

KURSLEDARE
Malin har knypplat i ca 15 år. Hon har kontinuerligt gått olika kurser, både under terminerna och intensivkurser i Vadstena under olika sommarveckor, både fortsättningskurs, fördjupningskurs och kurs i montering av spets. Malin knypplar mest Vadstenaknyppling, men har också på senare tid börjat nosa på andra varianter av knyppling.
Veckodag: Onsdag
Tid: 16:45-19:15
Lokal: Glimmervägen 6
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 september, 2023

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Knyppling varannan vecka och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Lundabygden
Glimmervägen 6
224 78 Lund

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...

Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Highlights