Visa kurser.se som: Mobil

Knyppling varannan vecka

SV Lundabygden
Kursinformation
Lund
21 timmar på 7 tillfällen
1 345 SEK

Kursbeskrivning

Knyppling är en form av handarbete och används för att tillverka spets. Att knyppla kan liknas vid en avancerad flätning. Trådarna lindas på knyppelpinnar. Sedan korsas och vrids trådarna så att olika mönster bildas på spetsen.

Innehåll
Vi knypplar Vadstenaknyppling och går efter en kursplan som Svenska spetsar i Vadstena tagit fram. Vi använder en knyppeldyna med rulle där mönster och trådar fästes. Traditionellt knypplar man med lingarn i olika grovlekar.

Kursledare
Malin har knypplat i ca 15 år. Hon har kontinuerligt gått olika kurser både under terminerna och intensivkurser i Vadstena under olika sommarveckor både fortsättningskurs fördjupningskurs och kurs i montering av spets. Malin knypplar mest Vadstenaknyppling men har också på senare tid börjat nosa på andra varianter av knyppling.

Viktig information
Ta med dig egen knyppeldyna pinnar och tunna knappnålar. Kursboken är ”Knyppling” av Föreningen Svenska Spetsar från Natur och Kultur förlag (ISBN978-91-27-12058-7). Den kan köpas på Svenska spetsars hemsida eller på intenetbokhandel. Material som mönster och garn kan du köpa av Malin på plats.
Veckodag: Onsdag
Tid: 16:45-19:15
Ledare: Malin Stråby
Lokal: Glimmervägen 6

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Knyppling varannan vecka.

SV Lundabygden

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Kontaktuppgifter till SV Lundabygden

SV Lundabygden

Glimmervägen 6
224 78 Lund

Tel: 046-211 70 80
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Knyppling varannan vecka!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner