Julpraliner, trevlig workshop i advent!

SV Lundabygden, i Lund
Längd
4 timmar på 1 tillfälle
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
3 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar på 1 tillfälle
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
3 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En julaktivitet för finsmakaren! Den här kursen äger rum i vårt mysiga kök på Gastelyckan i Lund där Ylva lär oss att laga proffsiga chokladbitar med olika spännande julsmaker. Vilken blir din favorit?

INNEHÅLL
På kursen lär vi oss att temperera chokladen och göra chokladgodis. Vi gör fyllda praliner med några olika julinspirerade fyllningar. Ni får ett 20-tal chokladprodukter och pralinrecept med er hem.

Godiset kan göras helt veganskt samt gluten- och laktosfritt. Efter kursen klarar du enkelt av att fortsätta experimentera med att göra härliga chokladpraliner hemma.

UPPLÄGG
Ylva inleder med en kortare introduktion om chokladens väg till oss och om chokladens historia och varför vi ska köpa sjyst choklad, ni får också smaka på några olika chokladsorter. Tillsammans går vi igenom varje moment och ni får jobba på självständigt däremellan.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper. Just den här kursen riktar sig till vuxna från 15 år. I vårt utbud hittar du även särskilda chokladkurser för familjer där barn från 6 år är välkomna.

RÅVAROR
Råvaror tillkommer med ca 120 kr, vilket betalas på plats, kontant eller via Swish.

KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

Veckodag: Söndag
Tid: 13:00-17:00
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Glimmervägen 6
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 december, 2023

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Julpraliner, trevlig workshop i advent! och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Lundabygden
Glimmervägen 6
224 78 Lund

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...

Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Highlights