Guidad visning av Burlövs prästgård och Hembygdsmuseum

SV Lundabygden, i Arlöv
Pris
20 SEK
Pris
20 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Burlövs gamla prästgård ligger som en historisk oas i Burlövs kyrkby, strax utanför Arlöv och Åkarp, nordväst om Malmö. Prästgården byggdes 1772 och är sedan 1920-talet hembygdsmuseum. Det drivs av Bara Härads Hembygdsförening, med syftet att sprida kunskap om vår hembygd.

Under september håller muséet öppet på söndagarna och alla nyfikna hälsas varmt välkomna. Inträdet kostar 20 kr och betalas på plats med Swish. Entrépriset inkluderar en guidad visning för den som önskar.

Besökarna som kommer under våra ordinarie öppettider får alltid frågan om de villa ha en visning eller om de vill titta själva. Visningen anpassas efter besökaren önskemål. Vi berättar om hembygdsmuseets historia, hur prästerna och bönderna levde förr i tiden samt även om Burlövs bys historia.

ANMÄLAN OCH BETALNING
Till detta evenemang behöver du inte anmäla dig - det är bara att dyka upp på museet! Inträdesavgiften om 20 kr betalar du på plats på museet, gärna med Swish.

OM HEMBYGDSFÖRENINGEN
Bara Härads Hembygdsförening underhåller museet med dess samlingar från hela häradet: möbler, dräkter, jordbruksredskap med mera finns att beskåda i autentisk miljö. Utöver visningar av museet arrangerar föreningen också temadagar, prova på-aktiviteter, föreläsningar med mera. Läs mer om föreningen på https://www.hembygd.se/bara-harad
Veckodag: Söndag
Tid: 13:00-17:00
Lokal: Gamla kyrkvägen 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Guidad visning av Burlövs prästgård och Hembygdsmuseum och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Lundabygden
Glimmervägen 6
224 78 Lund

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...

Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Highlights