Visa kurser.se som: Mobil

Ayurvedisk vegetarisk matlagning varannan vecka

SV Lundabygden
Kursinformation
Lund
24 timmar på 6 tillfällen
2020-02-26 18:00
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Ayurveda betyder ”kunskap om livet”. Det är en holistisk österländsk hälsofilosofi och läkekonst som har sina rötter i Indiens 5000-åriga kultur. Hälsofilosofin består av ett system principer och begrepp som alla har till syfte att skapa balans harmoni och en optimal hälsa i alla livets delar.

Studiecirkeln innehåller både teori och praktik. Två olika teoriavsnitt är inlagda i kursen. Det första teoritillfället håller fokus på ayurvedas betydelse för kroppens hälsa och det andra teoritillfället har fokus på ayurvedas betydelse för vår mentala hälsa. Vid samtliga kurstillfällen får du laga olika ayurvediska maträtter med kryddsättningar och råvaror som är avpassade för att balansera och stärka din matsmältning. Du får även göra en fördjupad självtest för att avgöra vilken din dominerande nuvarande dosha (Vata Pitta eller Kapha) är samt blanda din egen kryddblandning utifrån din specifika sammansättning av doshorna.

Kursinnehåll och mål
Enligt ayurveda består människan och naturen av tre olika kvaliteter – Vata Pitta och Kapha. Genom att bli medveten om vad just du behöver i ditt liv hur du reagerar hur du löser problem hur du tänker och uttrycker dig kan du balansera och skapa större harmoni och ökad hälsa för dig. Du får under kursen pröva på att laga många olika ayurvediska rätter och du får råd om hur du t ex kan byta ut olika råvaror och kryddor samt att förändra din livsstil som känns bra och genomförbart för just dig.

Kursledare
Ewa Winje. Jag har sedan 20 år tillbaka den ayurvediska hälsotraditionen som ledstjärna och inspiration i livet. Att äta ayurvedisk vegetarisk mat utifrån vad min kropp och själ behöver gör mig friskare mer balanserad glad och tillfreds med livet i stort. Med maten som utgångspunkt har det blivit lättare för mig att även förändra andra delar av mitt liv. Jag vill hälsa alla välkomna som är nyfikna på att prova själv.

Material
Du kommer att få ett kompendium med många recept ett självtest samt en råvarulista där du kan se vad du bör äta respektive undvika att äta. Kostnad för mat/råvaror tillkommer och betalas med Swish eller kontant till kursledaren vid varje kursträff.

Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Glimmervägen 6

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ayurvedisk vegetarisk matlagning varannan vecka.

SV Lundabygden

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, LundabygdenVi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Kontaktuppgifter till SV Lundabygden

SV Lundabygden

Glimmervägen 6
224 78 Lund

Tel: 046-211 70 80
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ayurvedisk vegetarisk matlagning varannan vecka!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner