Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Utställning: Jan Jonsson, måleri

SV Kronoberg
Kursinformation
Älmhult
0 SEK

Kursbeskrivning

Utställning
Vernissage 30 maj kl. 11-13
Utställningen pågår 30/5-6/8
Konsthallen ligger i samma byggnad som Älmhults bibliotek och har samma öppettider som biblioteket.

Coronaanpassat upplägg
Det finns möjlighet att närvara digitalt för den som så önskar. På vernissagen kommer vi att ha en livesändning klockan 12.00. Då har vi intervju med konstnären och går igenom konstverken i utställningen. Gå in på Älmhults Konstförenings Facebook sida så hittar du det där. Vi ses!

Medverkande
Jan Jonsson är född i Nybro 1949 och har bott i Emmaboda under sin uppväxt. Efter gymnasiet vidareutbildade han sig på Konstfack i Stockholm men återvände snart till sina rötter i Småland för att jobba i Älmhult som bildlärare på gymnasienivå. Samtidigt har han alltid varit aktiv i sitt konstnärskap med verk utställda bland annat på Liljevalchs vårsalong och Grafiktriennalen. Att teckna och måla har alltid varit ett sätt för Jan Jonsson att berätta: om människor om platser om föremål. Porträtt landskap interiörer och stilleben förmedlar en känsla av tid rum och närvaro. Inga motiv är för simpla. Allt går att gestalta så att det blir besjälat men det kräver hårt arbete och stor känslighet. Bildspråket är realistiskt och tekniskt skickligt men det personliga uttrycket är i slutändan alltid det viktigaste. Konstnärskapet är en stor källa till glädje – rentav ett måste – men också till frustration och vånda. Resultatet blir ibland något helt annat än det tänkta och de egna kraven har stigit med åren. Men den som är nöjd slutar också att utvecklas.

Samarbete
Ett arrangemang i samarbete med: Älmhults Konstförening

Veckodag: Lördag
Tid: 00:00-00:00
Lokal: Skolgatan 1
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Utställning: Jan Jonsson, måleri.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Recensioner
Bli den första att recensera Utställning: Jan Jonsson, måleri!

Liknande kurser