Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs på Korrö - Möbeltapetsering

SV Kronoberg
Kursinformation
Linneryd
16 timmar på 2 tillfällen
2022-08-06 09:00
2 900 SEK

Kursbeskrivning

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i möbeltapetsering och som har lust att tillsammans med likasinnade ta vara på gamla eller nya möbler.

Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2022 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan med stöd av SHR.

Kursinnehåll
Under kursdagarna får du lära dig grundteknikerna i att sätta på ett nytt tyg och eventuellt en lättare omstoppning av en stol eller fåtölj. Material, teknik och teori om möbeltapetsering varvas i det praktiska arbetet. Det är beräknat att du ska hinna med omklädseln av till exempel en liten fåtölj med träarmstöd, en emmafåtölj eller två till fyra stolar med stoppad sits och rygg.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Egen möbel och material medtages.

Kursledare
Kursledare: Anneli Ripsäter, Annelis Tyg & tagel - läs mer om Anneli och hennes möbeltapetserarverkstad på Annelis Tyg & Tagel

Utvecklingsmöjligheter
För dig som är intresserad av andra slöjd- och hantverkskurser finns flera kurser att delta i under Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö.

Bra att veta
Det finns tyvärr inte plats för att ta med större möbler som soffor eller liknande. Om stoppningen är dålig på din möbel så kan ett byte av sadelgjorden underifrån hjälpa. Det här kan bara göras på möbler där sadelgjorden är fäst undertill på ramen. Din möbel bör ha en hyfsat bra stoppning för det finns tyvärr inte tid att vägleda till att snöra om alla resårer (det tar för mycket av min kurstid och är inte rättvist mot övriga deltagare).

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på anmälningsavgiften 750 kr (delfaktura på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka fyra veckor före kursen). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg.

Deltagaravgiften inkluderar fm-fika, lunch och em-fika för båda kursdagarna. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Välkomstbrev och materiallista, så att du har möjlighet att förbereda dig på ett bra sätt, skickas till deltagarna i början av juni några veckor före kursen. Vid senare anmälan skickas denna information i anslutning till anmälan.

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Magnus Eriksson, Hemslöjdskonsulent i Kronoberg, 070-376 18 01
Britt Nilsson, SV Kronoberg, 070-226 45 67

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.
Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 09:00-17:00
Ledare: Anneli Ripsäter
Lokal: Korrö
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs på Korrö - Möbeltapetsering.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Blockvägen 8
352 45 Växjö


Recensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs på Korrö - Möbeltapetsering!
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarkurs på Korrö - Möbeltapetsering, fyll i följande uppgifter: