Inga recensioner än

Sommarkurs på Korrö - Marmorering (imitationsmålning sten)

SV Kronoberg, i Linneryd
Längd
8 timmar på 1 tillfälle
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
6 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar på 1 tillfälle
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
6 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Förr var det vanligt att man imiterade ett material på en annan yta. Man målade furumöbler så de skulle likna mahogny, valnöt eller något annat exklusivt material och väggar målades som marmor.

Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2023 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan med stöd av SHR.

Kursinnehåll Marmorering
Under denna kursdag får du prova på och lära dig den grundläggande tekniken för att med hjälp av filmjölk, oljor och pigment få vilken yta som helst att likna någon form av marmor.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Allt material tillhandahålls av kursledaren och inkluderas i deltagaravgiften.

Kursledare
Målarmäster Ulf Larsson, Vislanda, har lång erfarenhet av äldre måleritekniker och restaurerar gamla miljöer likaväl som att förvandla en ny till gammal stil. Dekorationsmålning och byggnadsvård hänger intimt ihop. Målaren förr målade dörrar och luckor så de liknade ädelt trä likaväl som att imitera väggar och detaljer i inredningen så de liknade dyrbar marmor. En gammal miljö ska man vara rädd om - Ulf ger gärna råd om hur man enklast bibehåller den.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig mer om färg och imitationsmålning finns flera kurser att delta i under Hantverksdagarna på Korrö.

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på anmälningsavgiften 450 kr (delfaktura på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka fyra veckor före kursen). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg.

Deltagaravgift inkluderar fm-fika, lunch och em-fika samt arbetsmaterial. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Britt Nilsson, SV Kronoberg, 070-226 45 67
Lars-Göran Abrahamsson, SV Kronoberg, 073-961 02 43

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.
Veckodag: Söndag
Tid: 09:00-16:00
Ledare: Ulf Larsson
Lokal: Korrö
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 augusti, 2023

  • Kurs
  • Linneryd

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs på Korrö - Marmorering (imitationsmålning sten) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Kronoberg
Blockvägen 8
352 45 Växjö

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Highlights