Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs på Huseby Bruk - Smideskurs

SV Kronoberg
Kursinformation
Grimslöv
16 timmar på 2 tillfällen
2019-06-29 09:00
2 350 SEK

Kursbeskrivning

Järnsmide är en gammal och den mest grundläggande tekniken för att bearbeta järn. När järnet värms upp till tusen grader blir det plastiskt formbart vilket innebär att det kan formas fritt - allt från konstverk till verktyg.

Under denna smideskurs får du lära dig grunderna i traditionellt järnsmide vad gäller material verktyg och teknik. Grundläggande teori och instruerande visning av kursledaren varvas med eget praktiskt arbete. Du värmer järnet i ässjan och smider med hammaren ut det på städet. Du får lära dig att skapa enkla och vackra föremål som krokar haspar och andra användbara mindre ting. Vi tränar grundläggande smide och undersöker hur varmt järn kan formas. Du får undervisning i traditionella smidestekniker och formgivning.

Deltagaravgift 1 950 kr kostnad för arbetsmaterial tillkommer 400 kr/deltagare (faktureras i samband med deltagaravgiften).

Ta med oömma kläder och rejäla arbetsskor. Handskar hörselskydd och skyddsglasögon finns att låna.

Kaffe och te ingår i kursen ta med matsäck (tillgång till mikro och vattenkokare finns).

Kursen pågår lördag-söndag kl 09.00-16.00 (båda dagarna). Kursen sker i samverkan med Hemslöjden Kronoberg.

Presentation av kursledaren:
Linus Ljunggren yrkesverksam konstsmed på Huseby bruk.

År 2000 gick Linus sin första smidesutbildning Sätergläntan Folkligt smide. och sedan dess har han varit fast. Fascinationen med varmsmidet är lika stark nu som när han började och gör att han hela tiden vill utvecklas som smed och konsthantverkare.

Linus har sex års utbildning inom smide (silversmide klassiskt järnsmide och konstsmide) och har drivit egen firma i över tio år. Han arbetar med allt från små krokar till egen butik till offentliga utsmyckningar och beställningar från privatpersoner.
Veckodag: Lördag Söndag
Tid: 09:00-16:00
Ledare: Linus Ljunggren
Lokal:

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs på Huseby Bruk - Smideskurs.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Tel: 0470 - 145 00
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs på Huseby Bruk - Smideskurs!