Visa kurser.se som: Mobil

Skogsträdgård

SV Kronoberg
Kursinformation
Älmhult
2020-05-30 14:00
0 SEK

Kursbeskrivning

Är du nyfiken på skogsträdgårdsodling? Inspirationsträff med möjlighet att anmäla sig till studiecirkel. Vi får en rundvandring i Gammelgårds Skogsträdgård Strömmaköp.

Nytänk i trädgården!

Har du hört talas om skogsträdgårdsodling? Det är vilt och vackert på samma gång! Ett odlingssätt fjärran från morotsfrön i raka rader i fyrkantiga lådor. Skogsträdgårdsodling handlar om att plantera sina växter i flera nivåer: man har ätbara träd buskar och markväxter på samma yta. Man får beskära så att solljus når fram till alla växterna. Odlingen planeras så att det finns blommande växter genom hela säsongen. Detta för att dra till sig insekter som har många fördelar. Pollinerande insekter ger större och bättre frukter och bär samt håller efter en del ohyra. Alla växter är perenna och tanken är att växterna får djupare och kraftigare rotsystem för varje år som går. Därigenom blir de beständigare mot exempelvis extremtorka.

Studieförbundet Vuxenskolan och Christina Meyer bjuder in till en inspirationsträff på tema Skogsträdgårdsodling. Om intresse finns vill vi bilda en studiecirkel som kan träffas cirka en gång i månaden under ett år. Tanken är att vi träffas hemma på varandras odlingsplättar och lär oss mer om hur man kan förvandla sin traditionella odlingsyta till en skogsträdgårdsodling.

Medverkande
Christina Meyer och hennes man tröttnade på det hektiska ekorrhjulet i storstaden Köpenhamn och bestämde sig för att förverkliga en dröm: att leva på landet närmare naturens växlingar. Numera bor de i Strömmaköp och driver gården Gammelgården. Målsättningen är bland annat att vara så självförsörjande på frukt och grönt som möjligt.

Plats
Denna träff är hemma hos Christina och Steffen Meyer i Gammelgård Strömmaköp.

Bra att veta
Du får gärna anmäla dig så att vi har ett hum om hur många som kommer. Men det går också bra att bara spontant dyka upp utan att föranmäla sig. Det är begränsat antal platser max 20 så föranmäl dig för att säkra din plats.
Om intresse finns startar vi en studiecirkel som kommer att träffas ungefär en gång i månaden under ett år.

Arrangemanget sker i samverkan med Gammelgård Skogsträdgård

Veckodag: Lördag
Tid: 14:00-16:00
Ledare: Christina Meyer
Lokal: Strömmaköp
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skogsträdgård.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Recensioner
Bli den första att recensera Skogsträdgård!

Liknande kurser