Inga recensioner än

Silversmide - fredag fm

SV Kronoberg, i Växjö
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
8 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
8 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Formge och skapa dina egendesignade smycken i silver - låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Cirkeln i silversmide är för dig som tycker om att arbeta med dina händer och den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år.

Kursinnehåll
Vi börjar med en kort genomgång av verkstaden och verktygen. Sedan går vi igenom de olika arbetsmetoderna. Cirkeln lär dig att bocka, såga, fila, borra, löda och smida. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Målet med kursen är att du ska ha formgett och skapat ett smycke efter egen idé och design.

Teori varvas med praktik där deltagaren arbetar självständigt under handledning av cirkelledaren. Teorigenomgångar sker både i grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På så sätt inspireras och lär deltagarna av varandra.

Material
Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Kostnad för förbrukat silver tillkommer och faktureras efter kursen. Silverpriset är för närvarande (februari 2023) 15 kr per gram.

Kursledare
Alfonso Poblete, Växjö.

Utvecklingsmöjligheter
Om du är nyfiken på vårt utbud av andra slöjd- och hantverkskurser eller andra ämnen kan du besöka vår hemsida. Där kan du söka på ämnesrubrik och/eller ort/kommun.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.
Veckodag: Fredag
Tid: 09:30-12:00
Ledare: Alfonso Poblete Barrios
Lokal: Blockvägen 8
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 september, 2023

  • Kurs
  • Växjö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Silversmide - fredag fm och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Kronoberg
Blockvägen 8
352 45 Växjö

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Highlights