Visa kurser.se som: Mobil

Nosework, fortsättningskurs

SV Kronoberg
Kursinformation
Älmhult
12 timmar på 4 tillfällen
2022-03-02 18:00
1 000 SEK

Kursbeskrivning

Målet med kursen är att fortsätta att utveckla dig och din hund i Nose Work.
Kursen är upplagd på fyra kurstillfällen. Teori och praktik varvas och teorin finns även tillgänglig online. Vi kommer att arbeta med olika söktekniker och söklust inom de olika sökområdena. Vi tränar på olika sökmiljöer, läsa sin hund och markeringar. På denna kurs börjar vi jobba med utomhussök och fordonssök. Möjlighet ges till individuell träning, beroende på vilken nivå ekipaget befinner sig.

Vad är Nose Work?
Nose Work är den nya spännande hundsporten från USA som verkligen är på frammarsch även i Sverige. 2017 blev Nose Work en officiell hundsport i Sverige. I Nose Work får hunden använda sitt främsta sinne, nosen. Genom att arbeta med sin nos kan hundarna få stärkt självförtroende och det är en väldigt bra aktivering. Passar alla hundar, unga som gamla och är ett fantastiskt roligt och utvecklande sätt att arbeta med sin hund. För hundar med problembeteende kan Nose Work vara en utmärkt tränings/tävlingsform, då hunden arbetar under lugna och kontrollerade former. I Nose Work ska hunden söka efter Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel – hydrolat. Det finns tre klasser och i samtliga klasser ingår fyra moment, inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarssök. På LHF samarbetar vi med Inger Borg från Team4tassar, SNWK (Svenska Nose Work Klubben) certifierad Nose Work-instruktör och Doftprovsdomare.

Målgrupp
För er som gått Nose Work Nybörjare och för er som tidigare gått vår tidigare fortsättningskurs men vill fortsätta att utvecklas mot t.ex. tävling.

Instruktör är Inger Borg. Hjälpinstruktör Mimmi Blomqvist

Antal deltagare
Minst/max 6 st

Kurstillfällen
4 kurstillfällen: onsdag 2/3, 9/3, 23/3 & 6/4 18.00-20.15

Kostnad
Deltagaravgiften är 1000 kr. För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening, LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan är medlem, innan kursstart. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat tillgång
till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult.

Plats
Räddningstjänstens museum, Stallgatan 14, Älmhult (i samma hus som Återbruket och Thörnqvists måleri) plus eventuellt annan plats i Älmhultstrakten.

Anmälan
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även andra kurser såsom tex”Hoopers” och att deltaga i Öppen träning på tisdagskvällar på Linnébygdens Hundägarförening i Loshult.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart. Vi anpassar oss efter rådande rekommendationer vad gäller Corona

Kursen arrangeras i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet

Veckodag: Onsdag
Tid: 18:00-20:15
Ledare: Inger Borg, Mimmi Blomqvist
Lokal: Stallgatan 14
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nosework, fortsättningskurs.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Recensioner
Bli den första att recensera Nosework, fortsättningskurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om Nosework, fortsättningskurs, fyll i följande uppgifter: