Visa kurser.se som: Mobil

Möbeltapetsering helgkurs

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
16 timmar på 2 tillfällen
2022-09-17 09:00
1 950 SEK

Kursbeskrivning

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i möbeltapetsering och som har lust att tillsammans med likasinnade ta vara på gamla eller nya möbler.

Kursinnehåll
Under kursdagarna får du lära dig grundteknikerna i att sätta på ett nytt tyg och eventuellt en lättare omstoppning av en stol eller fåtölj. Material, teknik och teori om möbeltapetsering varvas i det praktiska arbetet. Det är beräknat att du ska hinna med omklädseln av till exempel en liten fåtölj med träarmstöd, en emmafåtölj eller två till fyra stolar med stoppad sits och rygg.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Egen möbel och material medtages.

Kursledare
Kursledare: Anneli Ripsäter, Annelis Tyg & tagel - läs mer om Anneli och hennes möbeltapetserarverkstad på Annelis Tyg & Tagel

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på anmälningsavgiften 650 kr (delfaktura på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka tio dagar före kursen). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg.

Bra att veta
Det finns tyvärr inte plats för att ta med större möbler som soffor eller liknande. Om stoppningen är dålig på din möbel så kan ett byte av sadelgjorden underifrån hjälpa. Det här kan bara göras på möbler där sadelgjorden är fäst undertill på ramen. Din möbel bör ha en hyfsat bra stoppning för det finns tyvärr inte tid att vägleda till att snöra om alla resårer (det tar för mycket av min kurstid och är inte rättvist mot övriga deltagare).

Välkomstbrev och materiallista, så att du har möjlighet att förbereda dig på ett bra sätt, skickas till deltagarna cirka fyra veckor före kursen. Vid senare anmälan skickas denna information i anslutning till anmälan.
Du får en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas denna på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig andra ämnen har Studieförbundet Vuxenskolan - många andra cirklar och kurser - klicka på länken och sök på vår hemsida.

I all vår verksamhet tar vi hänsyn till gällande restriktioner och anvisningar från myndigheter. Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.
Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 09:00-17:00
Ledare: Anneli Ripsäter
Lokal: Blockvägen 8
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Möbeltapetsering helgkurs.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Blockvägen 8
352 45 Växjö


Recensioner
Bli den första att recensera Möbeltapetsering helgkurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om Möbeltapetsering helgkurs, fyll i följande uppgifter: