Visa kurser.se som: Mobil

Möbeltapetsering helgkurs 1 dag - Pallar

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
8 timmar på 1 tillfälle
2021-11-20 09:00
2 400 SEK

Kursbeskrivning

Det här är kursen för dig som vill prova på att lära dig grunderna i möbeltapetsering och som har lust att tillsammans med andra att skapa en egen klädd pall.

Kursinnehåll
Detta är en kurs där vi klär om en rund pall (ca 60 cm i diameter) - alla kommer att klä om en pall. Stommen till pallen inklusive stoppning, möbelband alt. keder, knapp (valfritt) samt möbelben ingår i kursavgiften. Du kommer att få montera ihop pallen själv och sen skära ut skumgummi och till sist klä pallen. Det som tillkommer är kostnad för tyg.

Det finns möjlighet att istället klä om en stor pall (ca 90 cm i diameter). Då tillkommer en extra materialkostnad på 750 kr (faktureras av mig) utöver kursavgiften och materialkostnaden för den ordinarie pallen. Här ingår också sju knappar om man vill ha det. Meddela i samband med anmälan om du hellre vill klä om en stor pall.

Eftersom detta är en helgkurs så kommer du att behöva tyg redan från början. Jag har tyger till försäljning i min tapetserarverkstad och som kursdeltagare får du tio procent rabatt på alla tyger. Jag har nästan bara beställningstyger så räkna med att det tar minst två veckor innan tyget kommer efter beställning. Köper du tyg på annat håll, se till att det är ett möbeltyg så att resultatet på ditt arbete blir så bra som möjligt.

Till en liten pall är tygåtgången 1,2 meter (tygbredd på minst 140 cm). Tygåtgång för en stor pall är 2,0 meter (tygbredd minst 140 cm). Tänk också igenom om du vill ha möbelband eller en sydd keder till din pall. Du kan även ha en knapp i din pall (7 knappar till stor pall). Möbelband, keder och knapp/knappar ingår i kursavgiften. Om du inte köper tyg av mig så behöver jag ha in ditt tyg för att göra en knapp utav det och även sy en keder om du vill ha det. Du kommer också behöva en del verktyg - se materiallistan i välkomstbrevet.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kursledare: Anneli Ripsäter, Annelis Tyg & tagel - läs mer om Anneli och hennes möbeltapetserarverkstad på Annelis Tyg & Tagel

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig andra ämnen har Studieförbundet Vuxenskolan - många andra cirklar och kurser - klicka på länken och sök på vår hemsida.

Bra att veta
Välkomstbrev och materiallista, så att du har möjlighet att förbereda dig på ett bra sätt, skickas till deltagarna cirka fyra veckor före kursen. Vid senare anmälan skickas denna information i anslutning till anmälan.
Du får en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas denna på mejl, annars kommer den med vanlig post.

I all vår verksamhet tar vi hänsyn till gällande restriktioner och anvisningar från myndigheter. Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.
Veckodag: Lördag
Tid: 09:00-16:00
Ledare: Anneli Ripsäter
Lokal: Smedjegatan 3
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Möbeltapetsering helgkurs 1 dag - Pallar.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Recensioner
Bli den första att recensera Möbeltapetsering helgkurs 1 dag - Pallar!
Intresseanmälan

För att få mer information om Möbeltapetsering helgkurs 1 dag - Pallar, fyll i följande uppgifter: