KPC (Preparandums Cheerleaders) Vt 2023

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
30 timmar på 15 tillfällen
845 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

INNEHÅLL
Denna kurs är en av våra uppvisningsgrupper som jobbar i ett högt tempo (ofta 1 koreografi per 1-2 lektioner) för att lära sig ett flertal koreografier som framförs till livemusik av VSM (Växjöskolornas Musikkår). Tidigare år har denna grupp uppträtt runt 10-15 gånger/termin bl.a för kungaparet, invigningen av IKEA-muséet, på live-sändningar av idrottsevenemang m.m.
Under vårterminen brukar vi tillsammans med VSM åka på en resa. Det är en lärorik och rolig upplevelse att få vara med i denna grupp!
KPC är såklart med på våra dansuppvisningar i slutet av terminen.
Se mer bilder och klipp med KPC på våra sociala medier och du kan se ett klipp med KPC på vår gamla Facebook-sida HÄR

FÖRKUNSKAPER
KPC är en grupp för dig som har flera års danserfarenhet, och gärna gymnastikerfarenhet, och som verkligen vill satsa lite extra och uppträda mycket.
Nästa audition för nya deltagare blir på vårt öppet hus lör 19/8. Om du som tidigare deltagare vill vara med i KPC igen är du välkommen att göra en reservanmälan.

ÅLDER
13+

PRISINFO
330kr/år i medlemsavgift till VSM.
- Man måste dansa en danskurs hos oss utöver denna kurs för att KPC ska vara kostnadsfri, annars betalar man 845kr (halva priset av en 90-minuterskurs).
- KPC ingår i Paketpris och Terminskort.
- Deltagarna bekostar en del andra utgifter själva, som inköp av skor, hårrosett m.m.
OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

LEDARE
Linn är en energisk och positiv tjej som började dansa år 2003 på Steps & Stage som sedan var Kulturama Preparandum fram till 2021 och nu följer hon med oss till Dansstudion Preparandum.
Hon var fyra och ett halv år gammal när hon som mumintroll framförde sitt första uppträdande i konserthuset! Linn har sedan hon var 7 år dansat Jazz och dansar det än idag. Hon älskar att uppträda och har provat på många olika stilar hos oss t.ex HipHop, Balett och Cheerleading. Linn har fallit lite extra för Cheerleading och undervisar nu många av våra cheerleading-grupper. Hon har genom åren dansat i 3 av våra uppvisningsgrupper (KPC, Cheer Prep och Expressions) och även i vår högsta nivå inom jazz; Jazz Prep.
När hon inte dansar så tränar och tävlar hon i segling och studerar till sjuksköterska!
Linn började som vikarie och tolk i olika dansklasser hos oss och även som kapten för KPC efter hon dansat där ett tag. Hon har gått några dansledarutbildningar och jobbar även som seglingstränare och sjuksköterska. Vi är glada över att Linn fortfarande håller i danskurser hos oss med sitt fullspäckade schema.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi rekommenderar att man går någon annan cheerleadingkurs utöver denna kurs samt t.ex. jazzdans, då finns möjligheten att utvecklas för att kunna bli antagen till vår högsta nivå inom Cheerleading; Cheer Prep.

BRA ATT VETA
- Kommer man med i KPC blir man även medlem i RUM (Riksförbundet Unga Musikanter). KPC ingår i VSM's förening och denna grupp skiljer sig från våra övriga kurser.
I KPC krävs engagemang både från deltagarna och föräldrarna. Som deltagare förväntas man prioritera träningar och uppvisningar så mycket man kan och som förälder förväntas man hjälpa till med att skjutsa till och från spelningar samt vara behjälplig vid någon av våra spelningar.
- Mjuk klädsel och innegymnastikskor rekommenderas. Uppsatt hår. Dusch och omklädningsrum finns.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- Ca 15 träningstillfällen/termin (fler tillfällen kan tillkomma i samband med uppvisningar, samt läger och rep ihop med Växjöskolornas Musikkår)

TA DIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN
Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. Man har rätt att ta igen missade tillfällen så hoppa över dansen om du känner minsta symptom. Tillsammans gör vi att dansstudion känns som en så trygg plats som möjligt.
Veckodag: Måndag
Tid: 19:15-20:45
Lokal: Linnégatan 17
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av KPC (Preparandums Cheerleaders) Vt 2023 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Blockvägen 8
352 45 Växjö


Recensioner
Bli den första att recensera KPC (Preparandums Cheerleaders) Vt 2023!
Intresseanmälan

För att få mer information om KPC (Preparandums Cheerleaders) Vt 2023, fyll i följande uppgifter: