Historiekurs

Historiska perioder och händelser

På en historiekurs får du inte bara ökad förståelse för tiden som varit, utan även förklaringar till varför världen ser ut som den gör. Läs om historieämnen som ekonomi, militär, politisk, religion och genus. Hitta din historiekurs här!
Visar 1-20 av 81 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 81 träffar
1
2
3
4
5

Historia

I en bred definition handlar historia om mänskligheten från dess begynnelse. I dag pratar man ofta om olika historiska perioder, exempel på teman för historiekurser är: trettioåriga kriget, första världskriget, andra världskriget, Vietnamkriget, stenåldern, bronsåldern, järnåldern, vikingatiden, antiken, romarriket, medeltiden, renässansen och gustavianska tiden för att nämna några. Genom historiekurser får man inte bara ökad förståelse för tiden som varit, utan även förklaringar till varför världen ser ut som den gör idag. Många gånger finns det kunskap från förr som kan tillämpas i dagens samhälle. 

Kultur- & konsthistoria

Har du ett intresse för konst och vill kunna spåra konstföremål bakåt i tiden? Du kanske vill lära dig att värdare föremål som säljs på auktioner? I kategorin Kultur & konsthistoria hittar du bland annat kurser i konsthistoria som ger dig kunskaper om olika epoker som har var viktig för konsten samt antikskolor som lär dig mer om antikviteter. Konsthistoria är ett brett ämne som sträcker sig långt bak i tiden, från antikens konst till nutida konst.   

Släktforskning

När du har kommit till en fas i livet då du vill veta mer om dina rötter kan du gå en kurs i släktforskning. Det kan finnas överraskande hemligheter i din släkt som är värda att forska i och med en kurs kommer du snabbt igång. Idag finns nätverk och databaser på internet som underlättar vid släktforskning om du vet hur du använder de på bästa sätt. Släktforskning är en lång procedur som kan bli lite kortare om du använder dig av effektiva metoder. När du har nått ditt mål är det bara du som kan bestämma.

Jämför kurser