Visa kurser.se som: Mobil

Gårdsbesök med föreläsning om den boskapsvaktande hunden Citra

SV Kronoberg
Kursinformation
Åseda
2020-05-14 18:00
100 SEK

Kursbeskrivning

Vid det här gårdsbesöket får ni höra den spännande historien om Citras resa från valp till nu färdigutbildad boskapsvaktare. Ni får dessutom möjlighet att träffa Citra och hennes fårflock i verkligheten.

Jessica Gunnarsson driver sedan 2014 en småskalig uppfödning av Gotlandsfår tillsammans med sin sambo på gården Enevillan i Flybo utanför Åseda. Fåren betar tillsammans hästar ca 20 hektar naturbetesmark. 2018 blev Jessica först i Kronoberg med att få utbilda och få dispens från Länsstyrelsen för och hålla en boskapvaktande hund. Att använda boskapsvaktande hundar som lever tillsammans med fåren för att vakta dem mot varg och lodjur är ännu ganska ovanligt i Sverige men metoden används i större omfattning i andra delar av Europa och USA. Pyrenéertiken ”Citra” gården som valp i slutet av juni 2018 och har bott tillsammans med fåren sedan dess.
Hösten 2019 bedömde Länsstyrelsen vid sitt tillsynsbesök att Citras utbildning hade varit lyckad och att hon fungerade i rollen som boskapsvaktare på ett tillfredställande sätt.

Avgift: 100 kr
Fika ingår!
Veckodag: Torsdag
Tid: 18:00-20:00
Lokal:

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gårdsbesök med föreläsning om den boskapsvaktande hunden Citra.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Tel: 0470 - 145 00
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Gårdsbesök med föreläsning om den boskapsvaktande hunden Citra!