Visar 1-20 av 26 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 26 träffar
1
2

Information för dig som vill ta Kustskepparintyg

En kurs som leder till kustskepparintyg innehåller teoretisk utbildning i bland annat navigation, sjövägsregler och båtlivskunskap. Efter att du har tagit kustskepparexamen har du tillräckliga kunskaper för att framföra ett fritidsfartyg (”12×4 m”) i mörker och i dagsljus med nedsatt sikt. Som kustskeppare har du dock inte tillräcklig behörighet att verka som befäl på svenska handelsfartyg.

Kurs som ger Kustskepparintyg / Kustskepparexamen

När du har fullbordat kursen kan du examineras för kustskepparintyg direkt hos kursarrangören förutsatt att denne är auktoriserad av Nämnden för båtlivsutbildning (NFB). I listan här ovan hittar du arrangörer som erbjuder kurser i Kustskepparintyg i Stockholm, Göteborg, Malmö och många andra platser i Sverige. Kurserna benämns som ”Kustskepparintyg”, vilket är den korrekta benämningen på det intyg som ger dig kustskepparexamen. 

För varje kurs presenteras information om innehåll, upplägg, startdatum, priser o.s.v. Vill du veta mer om att ta kustskepparexamen eller har frågor om en specifik kurs ber vi dig kontakta respektive kursarrangör genom att skicka en intresseanmälan. Aktören kommer sedan kontakta dig för vidare information om kustskepparintyget och hur du lättast kommer igång med utbildningen.

Teoriprov

Testet består av ett skriftligt prov eller ett muntligt förhör vid behov. Tidsgränsen för det skriftliga provet är max 2 timmar. Det muntliga förhöret sker med utgångspunkt från resultatet på det skriftliga testet. Efter testen meddelar förhörsförrättaren och resultatet varit godkänt eller inte.

Praktisk övning

Den praktiska delen handlar mycket om att ta sig fram i mörker. Det är totalt nio moment som du ska gå igenom.

Jämför kurser
Säkrare kurs med Navigationsgruppen

Kurserna hos Navigationsgruppen har gett Felix Gyllenberg och Dilek Thulinsson ökad säkerhet och mer kunskap om båtliv. 

Läs mer

Övningsfrågor förarintyg

Övningsfrågor inför förarintyget

Testa dina kunskaper inför det kommande teoretiska provet. Gör övningsprovet här »