Cheerleading tävlingsförberedande, 10-14 år

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
30 timmar på 15 tillfällen
1 700 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Nyhet! Förbered dig att kunna tävla i Cheerleading!

INNEHÅLL
I den här cheerleadingkursen fokuserar vi på alla delar inom cheerleading på ett tävlingsförberedande sätt. Vi sätter samman dans, hopp, gymnastisk och lyft till ett program med mixad musik som skulle kunna användas vid tävling.
OBS! Under vårterminen kommer denna grupp endast träna en gång/vecka:
onsdagar 16:40-18:10 på Blockvägen 8, Norremark

Cheerleading är ursprungligen en amerikansk sport, som numera spritts över världen. Det var till en början ett sätt att stödja det egna laget vid idrottsevenemang, vilket förblir vanligt förekommande särskilt i USA. Cheerleading skapades på 1860-talet av Johnny Campbell. Utövarna använde först så kallade "pompoms" av papper hejade mest på fotbolls- och basketmatcher. Rörelsemönstret utgörs av skarpt avgränsade och spända rörelser. Dansen framförs i högt tempo till taktfast och snabb musik. De flesta svenska utövarna av cheerleading är idag kvinnor, men varje år dyker det upp allt mer manliga utövare i s.k. mixade lag med herrar och damer.

FÖRKUNSKAPER
Minst en termins tidigare erfarenhet inom cheerleading krävs för denna kurs, eller motsvarande kunskaper. Skriv i meddelanderutan vid anmälan vad du har för tidigare erfarenhet.

ÅLDER:
10-14 år men även äldre deltagare är välkomna

PRISINFO
1 700kr per termin
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse skickas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, välj alltid faktura och inte direktbetalning.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Paketpris eller Terminskort, 13+.
Paketpris, 13+ = dansa upp till 5 kurser för 4 250kr
Terminskort, 13+ = dansa hur många kurser du vill för 4 750 kr
Anmäl dig till arrangemanget för Paketpris eller Terminskort och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet finns på våra sociala medier och kommer finnas på vår hemsida dansivaxjo.se framöver.

LEDARE
Martina är en av våra nyaste ledare sedan vårterminen 2022. Hon är en glad och driven tjej som satte sin fot i Växjö för första gången för 10 år sedan.
Hon provade på sporten Cheerleading första gången 1998 och har sedan dess varit fast. Hennes främsta intresse ligger i stunt och hon har genomfört flertalet tävlingar genom åren både som junior och senior inom All female, mix och stunt group i olika svårighetsklasser.
När hon skulle göra sitt val för gymnasiet landade det på estet dans men hon kände att tävlingen inom Cheerleading var viktigare och bytte därför inriktning efter första året. 2023 gick Martina en ledarutbildning inom Cheerleading genom Svenska Cheerleadingförbundet.
Till vardags jobbar Martina inom fordonsbranschen som administratör.
2012 hjälpte hon oss med invigningen av Myresjöhus Arena och nu ser hon fram emot att få dela sitt intresse för Cheerleading och få fler att fastna för stilen, samt starta upp vår första tävlingsförberedande grupp inom cheerleading!

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Målet med denna kurs är att kunna utvecklas för att kunna tävla i cheerleading. För dig som vill utveckla din dansteknik ytterligare, då det inte tränas i denna kurs, kan vi rekommendera någon av våra jazzdanskurser.
Fortsätter man med Cheerleading kan man till slut söka till KPC som är en av våra uppvisningsgrupper och/eller Cheer Prep som är vår högsta nivå inom Cheerleading.

BRA ATT VETA
- OBS! Undervisning sker på Blockvägen 8, Norremark!
- Mjuk och tajt klädsel samt innegymnastikskor rekommenderas. Uppsatt hår och utan smycken som kan vara i vägen. På Blockvägen finns toaletter i lokalerna och skåp i danssalen men vi rekommenderar där att man kommer ombytt.
- Som elev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER
Blockvägen 8 är samma byggnad som Markis & Persienn ligger i, fast ingång på sidan
Närmaste hållplats för stadsbuss - Blockvägen
Gratis bilparkering utanför lokalerna

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN
Vi ber dig följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. Man har rätt att ta igen missade tillfällen så hoppa över dansen om du känner minsta symptom. Tillsammans gör vi att dansstudion känns som en så trygg plats som möjligt.
Veckodag: Onsdag
Tid: 16:40-18:10
Lokal: Blockvägen 8
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Cheerleading tävlingsförberedande, 10-14 år och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Blockvägen 8
352 45 Växjö


Recensioner
Bli den första att recensera Cheerleading tävlingsförberedande, 10-14 år!
Intresseanmälan

För att få mer information om Cheerleading tävlingsförberedande, 10-14 år, fyll i följande uppgifter: