Cheerleading Fortsättning 2-3, 13+

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
30 timmar på 15 tillfällen
1 700 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Glädje, fart, styrka och akrobatik i ett!

INNEHÅLL
På våra Cheerleadingkurser dansar du till fartfyllda medleyn och får träna på enklare lyft och andra akrobatiska övningar samt jobba med pompoms. Rörelsemönstret utgörs av skarpt avgränsade och spända rörelser. Dansen framförs i högt tempo till taktfast och snabb musik.
Cheerleading hos oss är en mer dansant variant och inte tävlingssportinriktad. Vi gör det för att ha kul helt enkelt! Men, sedan höstterminen 2022 erbjuder vi en kurs som är tävlingsförberedande i Cheerleading! Mer info och anmälan till den kursen kommer finnas här HÄR

Cheerleading är ursprungligen en amerikansk sport, som numera spritts över världen. Det var till en början ett sätt att stödja det egna laget vid idrottsevenemang, vilket förblir vanligt förekommande särskilt i USA. Cheerleading skapades på 1860-talet av Johnny Campbell. Utövarna använde först så kallade "pompoms" av papper och hejade mest på fotbolls- och basketmatcher. De flesta svenska utövarna av cheerleading är idag kvinnor, men varje år dyker det upp allt mer manliga utövare i så kallade mixade lag med herrar och damer.

FÖRKUNSKAPER
Fortsättning 2 = Förkunskaper motsvarande minst 2,5 år krävs.

ÅLDER:
12-15 år

PRISINFO
1 500kr per termin
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse skickas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, välj alltid faktura och inte direktbetalning.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Terminskort, 9-12 år eller Paketpris, 13+ eller Terminskort, 13+.
Terminskort, 9-12 år = dansa hur många kurser du vill för 3 400kr
Paketpris, 13+ = dansa upp till 5 kurser för 4 250kr
Terminskort, 13+ = dansa hur många kurser du vill för 4 750 kr
Anmäl dig till arrangemanget för Paketpris eller Terminskort och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet finns på våra sociala medier och kommer finnas på vår hemsida dansivaxjo.se framöver.

LEDARE
Julia är en glad och mycket duktig dansare som dansat hos oss sedan 2010 då hon började med jazzdans. Sedan dess har hon nog testat de flesta av våra dansstilar och har varit med i tre av våra uppvisningsgrupper; KPC, Cheer Prep och Expressions! Man har även kunnat se Julia på olika scener, bl.a. som dansare i Växjörevyn som även visades på SVT 2017 och även som bakgrundsdansare till Hanna Göthberg vid hennes singelrelease i Växjö och uppträdande i Stockholm. Under somrarna 2017-2018 kunde man se henne tillsammans med andra av våra dansledare/gamla elever när de dansade bakom olika kända artister i Allsång i Linnéparken. Under hösten 2017 kunde man även se henne i musikalen "Jesus Christ Superstar" och under 2018 i musikalen "Victor/Victoria", båda med LinneaTeatern.
Julia blev intresserad av att även börja undervisa i dans och började med att gå några av våra dansledarutbildningar och var vikarie.
Nu är vi jätteglada att hälsa Julia varmt välkommen till en danstjänst på 60% hos oss från vårterminen 2023!
Ida är en gladlynt och sprallig tjej som började dansa hos oss 2014. Hon gick då in på sin första klass i jazzdans och blev kär i dansen på direkten! Sedan dess har Ida testat många olika stilar som lyrisk jazz, show, balett, streetjazz, cheerleading och hipHop. De stilar hon fastnat lite extra för är cheerleading och de flesta typer av jazzdans.
Ida har dansat i uppvisningsgruppen Elements och dansar idag i uppvisningsgrupperna KPC och Cheer Prep. 2019 medverkade hon med oss i dansföreställningen "Dance the Night Away" med TV-stjärnorna från "Let's Dance".
Ida dansar även i den högsta nivån av Lyrisk Jazz hos oss och när hon inte dansar går Ida sitt andra år på det humanistiska programmet på Katedralskolan.
Hösten 2022 var Idas första termin som dansledare men efter dansledarutbildning och flera år som elev känner hon sig redo för nästa steg som ledare! 2023 gick Ida även en ledarutbildning inom Cheerleading genom Svenska Cheerleadingförbundet. Vi hälsar henne välkommen i ledargänget!

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi har många roliga kurser för dig som är 9-12 år som HipHop, Show, Jazz, Gymnastik, Balett men även Teater. Om du fortsätter utveckla dig inom cheerleadingen kan du så småningom söka till KPC som är en av våra uppvisningsgrupper och/eller Cheer Prep som är vår högsta nivå inom Cheerleading. Vi har även numera en kurs som är tävlingsförberedande inom Cheerleading!
Men för dessa grupper måste du även ha god dansteknik och behöver komplettera din cheerleading med t.ex. jazzdans.

BRA ATT VETA
- OBS! Undervisning sker i nya lokaler på Blockvägen 8, Norremark!
- Mjuk, tajt klädsel och innegymnastikskor rekommenderas. Uppsatt hår och inga smycken som kan vara i vägen. Kapprum, toaletter och några låsbara skåp finns men vi rekommenderar att man kommer ombytt.
- Som elev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER
Blockvägen 8 är samma byggnad som Markis & Persienn ligger i
Närmaste hållplats för stadsbuss - Blockvägen
Gratis bilparkering utanför lokalerna

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN
Vi ber dig följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. Man har rätt att ta igen missade tillfällen så hoppa över dansen om du känner minsta symptom. Tillsammans gör vi att dansstudion känns som en så trygg plats som möjligt.
Veckodag: Onsdag
Tid: 19:00-20:30
Lokal: Blockvägen 8
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Cheerleading Fortsättning 2-3, 13+ och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Blockvägen 8
352 45 Växjö


Recensioner
Bli den första att recensera Cheerleading Fortsättning 2-3, 13+!
Intresseanmälan

För att få mer information om Cheerleading Fortsättning 2-3, 13+, fyll i följande uppgifter: