Cheerleading Fortsättning 1, 9-12 år Gr1

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
15 timmar på 15 tillfällen
1 500 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Glädje, fart, styrka och akrobatik i ett!

INNEHÅLL
På dessa grundläggande kurser dansar du till fartfyllda medleyn och får träna på enklare lyft och andra akrobatiska övningar samt jobba med pompoms. Rörelsemönstret utgörs av skarpt avgränsade och spända rörelser. Dansen framförs i högt tempo till taktfast och snabb musik.
Grundläggande Cheerleading hos oss är en mer dansant variant och inte tävlingssportinriktad. Vi gör det för att ha kul helt enkelt! Men, från höstterminen 2022 kommer vi erbjuda en kurs som är tävlingsförberedande i Cheerleading! Mer info och anmälan till den kursen HÄR

Cheerleading är ursprungligen en amerikansk sport, som numera spritts över världen. Det var till en början ett sätt att stödja det egna laget vid idrottsevenemang, vilket förblir vanligt förekommande särskilt i USA. Cheerleading skapades på 1860-talet av Johnny Campbell. Utövarna använde först så kallade "pompoms" av papper och hejade mest på fotbolls- och basketmatcher. De flesta svenska utövarna av cheerleading är idag kvinnor, men varje år dyker det upp allt mer manliga utövare i så kallade mixade lag med herrar och damer.

FÖRKUNSKAPER
Fortsättning 1-2 = Förkunskaper motsvarande 1-2 år krävs. Denna grupp har slagits ihop med Cheerleading F1-F2, 9-12 år från i höstas.

ÅLDER:
9-12 år

PRISINFO
1 500kr per termin
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse skickas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, välj alltid faktura och inte direktbetalning.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Terminskort, 9-12 år.
Terminskort = dansa hur många kurser du vill för 3 400 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Terminskort, 9-12 år och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet finns på våra sociala medier och kommer finnas på vår hemsida dansivaxjo.se framöver.

LEDARE
Ida & Meya.
Ida är en gladlynt och sprallig tjej som började dansa hos oss 2014. Hon gick då in på sin första klass i jazzdans och blev kär i dansen på direkten! Sedan dess har Ida testat många olika stilar som lyrisk jazz, show, balett, streetjazz, cheerleading och hipHop. De stilar hon fastnat lite extra för är cheerleading och de flesta typer av jazzdans.
Ida har dansat i uppvisningsgruppen Elements och dansar idag i uppvisningsgrupperna KPC och Cheer Prep. 2019 medverkade hon med oss i dansföreställningen "Dance the Night Away" med TV-stjärnorna från "Let's Dance".
Ida dansar även i den högsta nivån av Lyrisk Jazz hos oss och när hon inte dansar går Ida sitt andra år på det humanistiska programmet på Katedralskolan.
Hösten 2022 var Idas första termin som dansledare men efter dansledarutbildning och flera år som elev känner hon sig redo för nästa steg som ledare! 2023 gick Ida även en ledarutbildning inom Cheerleading genom Svenska Cheerleadingförbundet. Vi hälsar henne välkommen i ledargänget!

Meya är en pigg och glad tjej som har dansat sedan hon var 4 år och sedan 2015 har hon dansat hos oss. Meya har genom åren testat många olika dansstilar, bland annat HipHop, Locking, Jazz, Lyrisk Jazz och Cheerleading. Hon har även dansat i vår uppvisningsgrupp Elements och numera dansar hon i uppvisningsgruppen KPC.
Utöver dansen brinner Meya för teater och musik, på gymnasiet går hon ES teater och Musiktillägget. Meya har bland annat varit med några av LinneaTeaterns uppsättningar som "Klas Klättermus" 2022 och "Emil i Lönneberga 2021" och till hösten 2022 kommer du kunna se henne i LinneaTeaterns familjemusikal "Askungen". 2019 medverkade hon med oss i dansföreställningen "Dance the Night Away" med TV-stjärnorna från "Let's Dance".
Nu ser Meya fram emot ett nytt steg; att bli dansledare hos oss då hon kommer att undervisa Cheerleading tillsammans med Ida! Vi hälsar henne varmt välkommen till ledargänget!

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi har många roliga kurser för dig som är 9-12 år som HipHop, Show, Jazz, Gymnastik, Balett men även Teater. Om du fortsätter utveckla dig inom cheerleadingen kan du så småningom söka till KPC som är en av våra uppvisningsgrupper och/eller Cheer Prep som är vår högsta nivå inom Cheerleading. Men för dessa grupper måste du även ha god dansteknik och behöver komplettera din cheerleading med t.ex. jazzdans. Vår kurs i Gymnastik är ett bra komplement till Cheerleading för att träna på sin akrobatik och styrka.
Nyhet från höstterminen 2022 är att vi även erbjuder en kurs som är tävlingsförberedande i Cheerleading!

BRA ATT VETA
- Mjuk klädsel och innegymnastikskor rekommenderas. Dusch och omklädningsrum finns.
- Som elev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen!

ANPASSNINGAR UNDER PANDEMIN
Vi ber dig följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. Man har rätt att ta igen missade tillfällen så hoppa över dansen om du känner minsta symptom. Tillsammans gör vi att dansstudion känns som en så trygg plats som möjligt.
Veckodag: Tisdag
Tid: 17:40-18:40
Lokal: Linnégatan 17
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Cheerleading Fortsättning 1, 9-12 år Gr1 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Blockvägen 8
352 45 Växjö


Recensioner
Bli den första att recensera Cheerleading Fortsättning 1, 9-12 år Gr1!
Intresseanmälan

För att få mer information om Cheerleading Fortsättning 1, 9-12 år Gr1, fyll i följande uppgifter: