Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Bli Fisketillsyningsman

SV Kronoberg
Kursinformation
Kronoberg
20 timmar på 5 tillfällen
950 SEK

Kursbeskrivning

Nu kan du kombinera ditt intresse för sportfiske med att bli utbildad fisketillsynsman med befogenheter utfärdade av Länsstyrelsen enligt Svensk lag. En fisketillsynsman ska överse att det inom ett visst tilldelat fiskeområde fiskas enligt de regler som är uppsatta i fiskelagen och i EU:s förordningar rörande fiske och fiskeripolitik.
Som fisketillsynsman får du befogenheter att när du själv vill utan någon form av misstanke kontrollera fångad fisk fiskeredskap fiske sump och fiskefartyg. Du får även befogenhet att beslagta de redskap eller fångst som felaktigt använts vid fisket eller kan tros användas vid senare fiske.
Så här blir du fisketillsynsman
De krav som ställs för att du ska kunna bli fisketillsynsman är att du är 18 år fyllda och har en uppdragsgivare som innehar utbildning inom fisketillsyn. Denna uppdragsgivare kan vara ett naturreservat eller din fiskeklubb.
I utbildningen ingår kännedom om fiskelagstiftning samt delar av polisens och kustbevakningens arbete. Samt vilka befogenheter du kommer att få som fisketillsynsman och att dessa används med rätt och tillbörlig kunskap. Utbildningar kan göras genom studiecirklar. Vill din fiskeklubb själva hålla i undervisning så skall avsedd bok användas för utbildningen.
För att få rättighet att gå utbildning och att senare bli fisketillsynsman så kommer kontroll i polisens belastnings och misstankeregister att ske varefter det senare bedöms om du ska anses lämplig att inneha lag kraft inom fiskeregler. Ansökan görs till länsstyrelsen med blanketten ansökan om förordnande. Handläggningstiden för en ansökan kan vara upp till fyra veckor. Efter genomförd utbildning kommer även ett prov av dina kunskaper att behöva göras. Detta prov sker genom Länsstyrelsen. Som utbildad och godkänt fisketillsynsman så erhåller du ett emblem och en funktionsbetäckning vilket fås kostnadsfritt av Länsstyrelsen.

Kursstart meddelas senare.
Kursledare: Johan och Eva-Lena Philip
Veckodag: Onsdag
Tid: 00:00-00:00
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bli Fisketillsyningsman.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Recensioner
Bli den första att recensera Bli Fisketillsyningsman!

Liknande kurser