Visa kurser.se som: Mobil

Återbruksskulpturer med Powertex

SV Kronoberg
Kursinformation
Distans
15 timmar på 5 tillfällen
2022-01-19 18:30
1 950 SEK

Kursbeskrivning

Du vägleds i denna kurs in i en fantastisk värld av möjligheter med produkter från Powertex. Vi arbetar med återbruk och med billigt material vi hittar hemma.

Vi lär oss se på saker med nya ögon, vi låter det gamla få nytt liv.


Några deltagarröster:
"Kreativt! Pedagogiskt! Inspirerande! Kul! Upplägget är väldigt bra och ger vägledning med utrymme för egen tolkning. Statyerna som skapas blir fina och arbetade samtidigt som vi lärt oss mycket om teknik och material. Karin är en otroligt duktig ledare och konstnär."

"Ser fram emot en fortsättning på denna kurs. Jag njuter av varje ögonblick."

"Karin är en duktig kursledare, det blir nära och vi kan skratta tillsammans. Skönt att det är en lagom takt så man hinner med."


Kursinnehåll
Under kursen kommer du bygga tre skulpturer helt från grunden. Dessa skulpturer är noga utvalda och representerar många olika tekniker. llt för att du ska få en god inblick i med vilka möjligheter och variationer du kan skapa och samtidigt bekanta dig Amed produkternas olika möjligheter.

Flera av teknikerna du får lära dig går även använda på tavlor i mixed-media. Kursen ger dig även grundläggande kunskaper om Powertex olika produkter.

Upplägg
Kursen sträcker sig över fem veckor med digitala möten. Kursen varvas med ledarledda genomgångar, tid för eget skapande och gemensamma återkopplingar.

Fösta tillfället bekantar vi oss med varandra, vi lär oss om Powertex och samt sätter igång med praktiskt arbete. Under de kommande tre tillfällena arbetar vi med olika moment och sista tillfället sammanfattar vi vårt arbete och visar upp våra alster.

Kursen har ett tydligt upplägg och det finns möjlighet att arbeta på egen hand med moment under de dagar då kursen inte är igång.

Förkunskaper
Grundkurs distans, inga förkunskaper krävs.

Material
I god tid före kursstart ska du beställa en låda med arbetsmaterial (kostnad 500 kr). Du beställer lådan via denna länk: Beställning av arbetsmaterial.

Utöver det som finns i lådan behöver du sax, plast att skydda din arbetsyta med, penslar, gammal T-shirt, plasthandskar och vatten.

Kursledare
Karin Wessel Nilsson, lärare och konstnär med en unik Masterexamen i Powertex efter studier i Belgien.
Karin är en inspirerande och kunnig ledare med många års erfarenhet av undervisning i måleri, skulptur och teckning.
Läs mer om Karin och se hennes bilder Instagram (sök på hobbykojan_powertex) eller på Karins hemsida Hobbykojan

Bra att veta
Digital kurs. Du kommer i god tid innan kursstart få instruktioner om hur du loggar in för att delta i kursen. Du behöver ha tillgång till Internetuppkoppling och en dator eller Ipad med mikrofon och kamera eller en stationär dator med webkamera och mikrofon.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Utvecklingsmöjligheter
Om du är nyfiken på vårt utbud av andra kurser eller andra ämnen kan du besöka vår hemsida. Där kan du söka på ämnesrubrik och/eller ort/kommun.

Studieförbundet Vuxenskolan strävar efter att hålla hög kvalité på kurserna. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.
Veckodag: Onsdag
Tid: 18:30-21:00
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Återbruksskulpturer med Powertex.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Recensioner
Bli den första att recensera Återbruksskulpturer med Powertex!
Intresseanmälan

För att få mer information om Återbruksskulpturer med Powertex, fyll i följande uppgifter: