Visa kurser.se som: Mobil

Aktiekunskap A - Nivå nybörjare, inriktning allmän

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
10 timmar på 2 tillfällen
2020-01-25 09:00
900 SEK

Kursbeskrivning

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs viss datavana är en fördel.

Syfte: Orientering i ämnesområdet. Belysa att det inte enbart handlar om siffror grafer och årsredovisningar. Åskådliggöra att psykologi omvärldsbevakning och trendspaning ingår i aktiekunskap. Skapa ett intresse att gå vidare med fördjupning via självstudier och/eller våra andra nivåkurser. En introduktion som kanske kan bli ett nytt och roligt intresse. Träffa nya människor/knyta nya kontakter besöka aktiespararnas aktiekvällar och på sikt kanske bilda en aktieklubb.

Mål: Öka intresset för aktier och fonder. Förstå marknadens risker och möjligheter. Slå hål på myten att det krävs massor av kunskap tid och pengar. Inspirera kursdeltagare att öppna en depå börja investera och lära sig eftersom.

Vi utgår från boken Aktie och fondhandboken: Lär dig spara i aktier och fonder - för en bättre privatekonomi (ingår inte i deltagaravgiften - kan köpas på plats mot faktura pris cirka 160 kr). Upplägget är kortare teoriavsnitt varvat med övningar (Avanzas hemsida) kombinerat med gruppdiskussioner. I teoriavsnitten går vi igenom aktier investmentbolag och fonder. Vi går även igenom vad som skattetekniskt skiljer en traditionell depå från ett investeringssparkonto (ISK). Vidare var man kan handla samt konkret/praktiskt hur man går tillväga.

Egen bärbar dator eller surfplatta tas med - lånedatorer finns i begränsad omfattning.

Omfattning: 2 träffar á 5 studietimmar (25 jan och 15 feb 2020). Förmiddagsfika ingår meddela ev matallergier i samband med anmälan.

Praktisk information:
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler är handikappanpassade.
Gratis bilparkering finns inne på gården. Skylt ”Privat parkering” inkluderar deltagare till Studieförbundet Vuxenskolan.
Under dagen finns tillgång till kaffe/the bordsvatten och frukt. Vi bryter vi för en fikapaus vid 11-snåret - ta med eget tilltugg till fikat.
Har du frågor inför kursens innehåll kontaktar du kursledare.

I samverkan med Aktiespararna Växjö.
Veckodag: Lördag
Tid: 09:00-13:00
Ledare: Katarina Eklund
Lokal: Smedjegatan 3

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Aktiekunskap A - Nivå nybörjare, inriktning allmän.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Tel: 0470 - 145 00
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Aktiekunskap A - Nivå nybörjare, inriktning allmän!