5-gångerskurs Cheerleading Nybörjare, 13+

SV Kronoberg, i Växjö
Längd
10 timmar på 5 tillfällen
Pris
500 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar på 5 tillfällen
Pris
500 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Glädje, fart, styrka och akrobatik i ett!

INNEHÅLL
På våra Cheerleadingkurser dansar du till fartfyllda medleyn och får träna på enklare lyft och andra akrobatiska övningar samt jobba med pompoms. Rörelsemönstret utgörs av skarpt avgränsade och spända rörelser. Dansen framförs i högt tempo till taktfast och snabb musik.
Cheerleading hos oss är en mer dansant variant och inte tävlingssportinriktad. Vi gör det för att ha kul helt enkelt! Men, numera erbjuder vi en kurs som är tävlingsförberedande i Cheerleading som ligger på söndagar till höstterminen.

Cheerleading är ursprungligen en amerikansk sport, som numera spritts över världen. Det var till en början ett sätt att stödja det egna laget vid idrottsevenemang, vilket förblir vanligt förekommande särskilt i USA. Cheerleading skapades på 1860-talet av Johnny Campbell. Utövarna använde först så kallade "pompoms" av papper och hejade mest på fotbolls- och basketmatcher. De flesta svenska utövarna av cheerleading är idag kvinnor, men varje år dyker det upp allt mer manliga utövare i så kallade mixade lag med herrar och damer.

FÖRKUNSKAPER
Nybörjare = Inga tidigare förkunskaper krävs men det är bra om man dansat tidigare och/eller om man har gymnastikbakgrund. Skriv gärna om detta i meddelanderutan vid anmälan. Denna grupp är för dig som gick i någon av våra grupper i Cheerleading N, 9-12 år i våras och som nu blir 13 år.

ÅLDER:
13 år och uppåt

PRISINFO
Detta är en av våra 5-gångerskurser med 5 tillfällen för 500kr per termin OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen 2024 då denna kurs är tänkt att bli en vanlig kurs på 15 tillfällen för 1700kr!
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse mejlas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, vilket är vid 8 deltagare (så det kan man själv hålla koll på här på denna anmälningssida). Välj därför alltid faktura och inte direktbetalning och vänta med att betala tills efter du testat första tillfället.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet finns på våra sociala medier och kommer finnas på vår hemsida dansivaxjo.se framöver.

LEDARE
Perla & Nellie
Perla är en glad och positiv tjej som alltid har älskat att dansa. Hon har dansat hos oss sen hon var fem år gammal och har genom åren testat många olika dansstilar som Jazz, HipHop, Cheerleading, Lyrisk Jazz, Show, Contemporary och Musikal. Hon har även dansat i våra uppvisningsgrupper Elements och KPC och dansar idag i uppvisningsgruppen Cheer Prep.
När Perla inte dansar går hon Katedralskolans estetiska program med inriktning dans där hon får dansa mycket Modernt, Balett och Jazz. Vårterminen 2023 började hon som tolk hos oss och ser nu fram emot att få vara hjälpledare och även hålla i sin första kurs hos oss till hösten tillsammans med Nellie. Vi välkomna Perla till vårt ledargäng!

Nellie är en omtänksam och energisk tjej som har dansat hos oss i många år och som alltid har tyckt att dansen varit roligast.
Hos oss har Nellie provat på flera olika stilar som t ex Jazz, Lyrisk Jazz, Cheerleading och Contemporary. Hon har även varit med i uppvisningsgrupperna Elements och KPC och är idag med i Cheer Prep.
När Nellie inte dansar går hon Hotell- och Turismprogrammet på Kungsmadskolan.
Hon har genomgått en grundläggande dansledarutbildning med bl.a. första hjälpen hos oss och då hon alltid har brunnit extra för dans ser hon nu fram emot att få vara hjälpledare hos oss, samt hålla i sin första kurs tillsammans med Perla.
Varmt välkommen säger vi till Nellie!

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi har många roliga kurser att erbjuda som HipHop, Show, Jazz och Balett.
Om du fortsätter utveckla dig inom cheerleadingen kan du så småningom söka till KPC som är en av våra uppvisningsgrupper och/eller Cheer Prep som är vår högsta nivå inom Cheerleading. Vi har även numera en kurs som är tävlingsförberedande inom Cheerleading!
Men för dessa grupper måste du även ha god dansteknik och behöver komplettera din cheerleading med t.ex. jazzdans.

BRA ATT VETA
Vi ber dig om hjälp med att hålla dig uppdaterad.
Våra mejl hamnar ofta i skräpposten så kolla av den. Vi mejlar bland annat ut nyhetsbrev 1-2 gånger/termin. Vi går ofta ut med info och påminnelser via våra sociala medier så följ oss och kolla där innan du hör av dig med frågor:
Facebook: Dansstudion Preparandum
Instagram & TikTok: @dansivaxjo

- OBS! Undervisning sker på Blockvägen 8, Norremark!
- Mjuk, tajt klädsel och innegymnastikskor rekommenderas. Uppsatt hår och inga smycken som kan vara i vägen. Kapprum och toaletter finns men vi rekommenderar att man kommer ombytt.
- Som elev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE! Kursen är startklar vid 8 deltagare (håll koll på detta själv här på denna anmälningssida).
- OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER
Blockvägen 8 är samma byggnad som Markis & Persienn ligger i
Närmaste hållplats för stadsbuss - Blockvägen
Gratis bilparkering utanför lokalerna
Veckodag: Tisdag
Tid: 17:30-19:00
Lokal: Blockvägen 8
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 november, 2023

  • Kurs
  • Växjö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av 5-gångerskurs Cheerleading Nybörjare, 13+ och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Kronoberg
Blockvägen 8
352 45 Växjö

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Highlights