Visa kurser.se som: Mobil

VHF-radio

SV Kalmar län
Kursinformation
Distans
9 timmar på 3 tillfällen
750 SEK

Kursbeskrivning

För att använda VHF-radio ombord på ett fartyg krävs ett tillstånd att använda radiosändare ombord på fartyg även kallat VHF-tillstånd.
Med en VHF-båtradio ombord kan du alltid få kontakt med omvärlden stämma av vädret boka hamnplats samt kontakta andra båtar. Båtradion kan enkelt beskrivas som båtägarens livlina till land.

På kursen lär du dig vilka regler som gäller för kommunikation av nöd- och varningsmeddelanden till sjöss samt om annan radiotrafik. Vi går igenom teori och gör praktiska övningar i hantering av radion. Kursmaterial ingår i kursavgiften.

Sista sammankomsten avslutas med examination enligt nämnden för båtlivsutbildnings regelverk. Examinationsavgift ingår inte i kursavgiften.

Ledare: Niklas Hellström

Digital kurs:
Varmt välkommen att vara med hemifrån din egen dator i en webbsänd studiecirkel. Vi använder oss av ett enkelt webbprogram där du inte behöver registrera något konto. Du får ett mail med en länk att klicka på. Vill du använda en smartphone eller en surfplatta behöver du ladda ner en App (Vi rekommenderar dock dator).
Eftersom det här en cirkel online i realtid behöver du ha en bra uppkoppling via fiber/bredband. Bra med kamera i datorn. Om du har en iPhone/iPad så krävs iOS 11.0 eller senare för att kunna ladda ner Appen.
Vid anmälan anger du din mailadress för vidare kontakt. Första tillfället startar 17.30 då vi går igenom tekniska delen och upplägget av den digitala kursen så alla ska känna sig bekväma
.
Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-20:30
Ledare: Niklas Hellström
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VHF-radio.

SV Kalmar län

Utveckla dig på en kurs hos SV - Kalmar län

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kalmar län

Kontaktuppgifter till SV Kalmar län

SV Kalmar län

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera VHF-radio!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om VHF-radio, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser