Visa kurser.se som: Mobil

Nybörjarkurs i släktforskning

SV Kalmar län
Kursinformation
Kalmar
16 timmar på 4 tillfällen
2022-02-27 09:30
1 245 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig släktforska och kom närmare dina rötter. Släktforskning är riktigt spännande och i denna kurs lär du dig grunden för att praktiskt komma igång.

Förkunskaper:
Bra med grundläggande datavana.

Upplägg:
Med fördel använder du en egen dator för att använda studiematerialet under kursen. I materialavgiften ingår ett abonnemang på ArkivDigital som aktiveras efter första träffen. Ni jobbar med släktforskning och får hjälp på vägen, vilka fallgropar du ska undvika och hitta lösningar på problem som kan uppstå.
Första två tillfällena varje vecka därefter varannan vecka: datum 27/2, 6/3, 20/3 samt 3/4. Söndagar 9.30-12.30. Kaffe och kaka finns att köpa om du inte vill ta med eget mellanmål. Vid ev lån av dator kontakta: sandra.andersson@sv.se

Kurslokal:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan, har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Kursledare:
Tomas Alriksson har själv släktforskat i drygt 40 år och är även aktiv i Kalmar län Genealogiska förening. Han delar med sig av egna erfarenheter och råd.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal just nu är 7 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.
Veckodag: Söndag
Tid: 09:30-12:30
Ledare: Tomas Alriksson
Lokal: Polhemsgatan 16
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nybörjarkurs i släktforskning.

SV Kalmar län

Utveckla dig på en kurs hos SV - Kalmar län

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kalmar län
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nybörjarkurs i släktforskning!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Nybörjarkurs i släktforskning, fyll i följande uppgifter: