Inga recensioner än

DNA-släktforskningsträff

SV Kalmar län, i Kalmar
Längd
3 timmar på 1 tillfälle
Pris
200 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 timmar på 1 tillfälle
Pris
200 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

DNA-släktforskning eller genetisk genealogi är DNA-tester som i huvudsak genomförs av privatpersoner. Avsikten är att spåra, bekräfta eller vederlägga biologiska släktband, att kartlägga ursprung i arkeologiska kulturer och migrationer.
Är du nyfiken på hur man kan använda sig av DNA i släktforskningen? På denna träff berättar Tomas Alriksson, ordförande i Genealogiska föreningen i Kalmar län om hans erfarenhet och tips om hur man går tillväga. Vi tar också upp gruppens frågor och lär tillsammans hur vi kan hitta lösningar för att komma framåt.

DNA-släktforskning är att med hjälp av DNA-teknik identifiera delar av DNA som visar tänkbara släktskap med andra människor. För att kunna få fram detta behövs DNA-test. Med ett DNA-test kan du hitta okända släktingar, verifiera ditt släktträd, få ledtrådar till okända föräldrar, se dina släktlinjer före skriftliga källor ända tillbaka till de första människorna.

DNA-släktforskningen växer snabbt i stora delar av världen. Inte minst här i Sverige där hundratusentals har upptäckt de fantastiska möjligheter som DNA ger för att söka sin släkt och undersöka hur befolkningen i vår del av världen förändrats genom årtusendena.
Inte minst har TV-programmet "Genjägarna" skapat ett ökat intresse. Programmet hjälper människor att få svar om sitt ursprung och hitta saknade familjemedlemmar med hjälp av DNA-test.

I samarbete med Kalmar Läns Genealogiska Förening.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare:
Tomas Alriksson har själv släktforskat i drygt 40 år och är även aktiv i Kalmar län Genealogiska förening. Han delar gärna med sig av egna erfarenheter och råd. Tomas håller i kursen släktforskning grundkurs under hösten 2023 om man är intresserad av att fördjupa sig. Samt fler öppna träffar inom DNA-släktforskning.

Anmälan:
150kr per tillfälle. Begränsat antal platser.

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan, har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett. Kaffe och enkelt fika finns att köpa på plats, betalning via swish eller kontant. Man kan även ta med sig eget om man vill.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Veckodag: Måndag
Tid: 18:00-21:00
Ledare: Tomas Alriksson
Lokal: Polhemsgatan 16
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 oktober, 2023

  • Kurs
  • Kalmar

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av DNA-släktforskningsträff och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Kalmar län
Polhemsgatan 16
39239 KALMAR

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kalmar län

Highlights