Visa kurser.se som: Mobil

Sy tofflor i fårskinn

SV Jönköpings Län
Kursinformation
Eksjö
8 timmar på 1 tillfälle
2021-10-03 10:00
590 SEK

Kursbeskrivning

I den här helgkursen så får du lära dig grunderna i att sy i fårskinn för hand. Du får lära dig de olika kvalitéer egenskaper och användningsområden som fårskinn har samt olika handsömmar för hopfogning och till dekor. Vi går igenom material och tillskärning.

BRA ATT VETA
Du behöver inte ha några förkunskaper. Verktyg och nålar finns att låna. Fårskinn finns att köpa från kursledaren (materialkostnad till tofflor ca 400 kr). Om du redan har ett fårskinn ta gärna med det.

Ta gärna med något att äta och dricka till lunchen och eftermiddagsfika. Det finns kylskåp mikro vattenkokare och kaffekokare att låna.

Innan kursstart kommer en prövning mot Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer att göras för bedömning om arrangemanget kan genomföras eller inte.

LEDARE
Ingela Stensdotter Olsson är utbildad skinnhantverkare på den 2-åriga yrkesutbildningen i läder och skinn på Stenebyskolan i Dalsland. Hon har haft verksamhet som skinnhantverkare och kursledare sedan år 2012.

FRÅGOR?
Kontakta:
Verksamhetsutvecklare Cecilia Liljeblad 0381-155 50
cecilia.liljeblad@sv.se

Veckodag: Söndag
Tid: 10:00-16:15
Ledare: Ingela Olsson
Lokal: Kaserngatan 24A

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

SV Jönköpings Län

Aktivera dig på fritiden - gå en kurs hos SV - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...


Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Kontaktuppgifter till SV Jönköpings Län

SV Jönköpings Län

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sy tofflor i fårskinn!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner