Visa kurser.se som: Mobil

Prova på att skriva - enkelt och kravlöst!

SV Jönköpings Län
Kursinformation
Nässjö
4 timmar på 1 tillfälle
2022-02-28 18:00
250 SEK

Kursbeskrivning

Vill du börja skriva men har svårt att komma igång? Vill du locka fram din kreativitet? Vill du dela ditt skrivarintresse med andra? Då är du varmt välkommen till dessa fristående Prova på att skriva-träffar! Du kan anmäla dig till en, flera eller till alla tre träffarna.
Vi använder oss av lekfulla övningar som får prestationskraven att försvinna. De interaktiva bildkorten vi inspireras av, fungerar som en språngbräda för din fantasi. Berättelserna blir till glädje för dig själv, dina vänner, dina barn och dina elever om du undervisar.

VAD BLIR RESULTATET AV EN PROVA PÅ ATT SKRIVA-TRÄFF?
Efter en skrivarträff har du fått en påfyllning av inspiration du har troligen hittat tillbaka till din fantasi och kreativitet. Du har även fått en ökad medvetenhet om texters uppbyggnad och om din egen förmåga.

KURSTRÄFFARNAS UPPLÄGG
Under de fristående kursträffarna får du tydliga instruktioner inför varje ny skrivövning. Gruppen delas efter varje övning in i par för att läsa sina texter för varandra och få feedback. Den som lyssnar berättar hur hon/han tolkar texten genom att svarar på olika frågor. Vid några tillfällen erbjuds alla som vill läsa upp sin text inför hela gruppen, men detta är helt frivilligt.

RÖSTER FRÅN TIDIGARE KURSDELTAGARE
– Vilken inspiration jag fick av denna kurs! Bildkorten fick mig att få fart på pennan. Min skrivkramp försvann och jag kunde bygga upp karaktärer och story helt fritt. Jag har fått en otrolig energikick. Hela jag bubblar av glädje och energi att få skapa. Tack! (Maria Torpman, Inköpare, Åkersberga)
– Tiden gick otroligt fort och kursen väckte många idéer. Att det gick så lätt, trots att jag inte hade någon vidare erfarenhet, överraskade mig. Intressant att få sin text analyserad och intressant att aktivt lyssna för att kunna ge respons. Bra med responsfrågorna. (Sandra Voltaire, office manager, Lund)

LEDARE
Veronica Grönte, skrivarkursledare under drygt 20 år, med utbildning i TV- och videoproduktion samt lärarutbildning. Författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.

FRÅGOR?
Kontakta kursledare Veronica Grönte, tel 073-901 21 25, veronica@forfattarskola.se eller SVs verksamhetsutvecklare Mia Undfors, 070-431 39 24, mia.undfors@sv.se

Veckodag: Måndag
Tid: 18:00-21:00
Ledare: Veronica Olsson Grönte
Lokal: Bäckgatan 4 B

SV Jönköpings Län

Aktivera dig på fritiden - gå en kurs hos SV - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...


Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Kontaktuppgifter till SV Jönköpings Län

SV Jönköpings Län

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Prova på att skriva - enkelt och kravlöst!!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner