Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Inkallning och följsamhet - hundkurs med Peter & Dogworks

SV Jönköpings Län
Kursinformation
Sävsjö
16 timmar på 2 tillfällen
2020-08-22 09:00
2 395 SEK

Kursbeskrivning

Peter Ekeström beskriver sin kurs såhär;

Två dagars kurs och som vanligt börjar vi med en föreläsning och bildspel om mitt sätt att jobba för att få en jakthund (eller vilken hund som helst) att bli mer följsam.

Målet är att få hunden ännu mer uppmärksam på mig. För att nå dit måste jag vara tydlig och begriplig för hunden. Det gör jag bäst genom att utnyttja och använda hundens eget språk signalerna. Då kan jag enklare få hundens uppmärksamhet och en fungerande följsamhet bygger alltid på att vinna hundens uppmärksamhet.

INNEHÅLL
Dag 1 börjar vi med bildspelet där jag visar och berättar om hur hundar kommunicerar och om mitt sätt att använda detta signalspråk för att bli tydlig för hunden när det gäller broms följsamhet och inkallning. Sedan tränar vi praktiskt resten av dagen.

Dag 2 kör vi övningar i stigande svårighetsgrader som är kopplade till varje enskild hund och förare. Det är också nu vi börjar jobba med belöningar långt ifrån ”godis ur handen” vi letar oss in i hundarnas automatiska belöningssystem målet för en hundförare är att bli en ”belöningsmaskin” i hundens ögon. Dagen avslutas med ytterligare ett bildspel där fokus ligger på tips och tricks för att få hunden att vilja lyssna bättre.

Vi kommer också – om någon vill och behöver - att prata oss fram till problemlösningar ur alla möjliga synvinklar både i vardag och i jakten.

Vill du läsa mer om Peter så hittar du honom på Facebook (Peter & Dogworks) samt på YouTube (Peter pratar jakthund).

FÖRKUNSKAPER
Alla kursens praktiska övningar är individbaserade. Alla hundar är individer precis som alla förare. Dessutom har alla ekipage olika förkunskaper. Men hundarnas och förarnas ålder kön ras och erfarenheter spelar ingen roll. Allt handlar om individen.

BRA ATT VETA
Vi bjuder på förmiddags- och eftermiddagsfika ta med egen lunch.

TIPS PÅ BOENDE
Sävsjö Camping har stugor och el-plats att hyra.
Hotell Vrigstad Värdshus.

FRÅGOR
Kontakta Petra Väljä; 0768-708652 eller petra.valja@gmail.com alternativt verksamhetsutvecklare Emma Westerlind; 0704-313935 eller emma.westerlind@sv.se
Veckodag: Lördag Söndag
Tid: 09:00-16:00
Lokal: Dalen 1

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

SV Jönköpings Län

Aktivera dig på fritiden - gå en kurs hos SV - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...


Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Kontaktuppgifter till SV Jönköpings Län

SV Jönköpings Län

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Inkallning och följsamhet - hundkurs med Peter & Dogworks!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser