Digital bokcirkel-vi läser Majgull Axelsson

Längd
10 timmar på 5 tillfällen
Pris
495 SEK
Längd
10 timmar på 5 tillfällen
Pris
495 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning


"Majgull har fyllt sjuttiofem, men lusten att skriva finns alltjämt kvar.

–Jag har ägnat ett helt liv åt att fantisera, att berätta historier, det kommer fortfarande saker till mig som jag tänker att det där kanske jag kan göra någonting av. Ofta är det när man står i duschen eller håller på med tvätten, allt sådant där rutinmässigt.

–Men det har blivit svårare och svårare, i synnerhet med parkinson. Det ligger ett slags språklig svårighet i det, jag vet inte om jag kommer att kunna hantera det framöver. Jag har upprepat mig flera gånger, haft stor hjälp av min förlagsredaktör. Jag vet inte om jag kommer att skriva ytterligare en roman, det beror väl på hur förbannad jag blir, ha, ha.

Som läsare är det bara att hoppas på Majgulls fortsatte vrede. Den som gestaltas skarpt och ursinnigt i Svalors flykt – och som Claes Andersson formulerar det i en dikt – ”hon brinner, hon brinner”!"
(citat Femina)

13 september kör vi gång en digital bokcirkel. Vi träffas fyra gånger och diskuterar Majgull Axelssons böcker. Bokcirkeln avslutas 7 november i Jönköping, där författaren själv är på plats och håller en föreläsning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

BRA ATT VETA
Digital kurs via Zoom samt ett tillfälle för en föreläsning med Majgull Axelsson på biblioteket i jönköping.
Möjlighet finns till ett "förtillfälle" att lära sig använda digitala mötesrummet Zoom.
Kursen genomförs bäst på dator, laptop eller surfplatta, med bra wifiuppkoppling och hörlurar med mikrofon.
Böcker ingår inte i kursavgiften.

LEDARE
Ingrid Halje.

FRÅGOR?
Kontakta Theresa Eriksson, 0370-341090

Veckodag: Tisdag, Onsdag
Tid: 19:00-20:30
Lokal:
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights