Bygg ditt eget bord

SV Jönköpings Län, i Jönköping
Längd
14 timmar på 2 tillfällen
Pris
5 000 SEK
Nästa kurstillfälle
14 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
14 timmar på 2 tillfällen
Pris
5 000 SEK
Nästa kurstillfälle
14 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Under två dagar får du möjlighet att designa, välja plankmaterial, ev.
få svetsat underrede och montera ihop ditt eget bord, stort eller litet.
Vi håller till i en möbelfabrik söder om Vetlanda i Småland och har alla tänkbara hyvlar, sågar och handverktyg. För att ev. hantera motorsåg ska man ha a-körkort och för eldrivna verktyg behövs en enkel handhavandekurs om man inte har vidimerad erfarenhet sedan tidigare.
Under kursen skissar vi upp ditt bord, bygger och färdigbehandlar det.

BRA ATT VETA
Kostnaden för kursen är tvådelad, dels en fast del som innefattar att vara med, lära sig teknikerna och få tillgång till maskinerna. Den andra delen handlar om det råmaterial man väljer. Ett snittpris ligger på 4000-7000:- men naturligtvis finns det vissa träslag, dimensioner och former som är dyrare än så. Efter att du anmält intresse kontaktar kursledaren dig och ni bestämmer i grova drag vad du vill göra så att råmaterialet kan förberedas.
Har du frågor om kursen kontakta ledaren Erik Hjärtfors telnr. 070-27 77 226 / erik@lovsjologhouse.se
Mat ingår i priset den summan ni betalar till kursledaren och boende/frukost kan ordnas i enkel- eller dubbelrum vid behov.
Gå gärna in på facebooksidan Lövsjö loghouse för att se vad som är möjligt att göra.
Plats: Lilla Hillhult 13 ( Fabriken Soläng).

LEDARE
Erik Hjärtfors, Erik är uppvuxen med skogen via två släktgårdar och sedan 2000 som egen skogsägare. Han har bl.a varit skogshuggare, maskinförare, virkesinköpare, skogsvårdskonsulent, naturbrukslärare, timmerman, projektledare, turistföretagare och möbeltillverkare.
Erik har länge jobbat för mer självverksamhet och ett större utnyttjande av skogsgårdarna. Här blir ett effektivare motorsågsarbete centralt, enligt Erik.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 070-431 39 39, veronica.josefsson@sv.se

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.
Veckodag: Torsdag, Fredag
Tid: 10:00-17:00
Lokal: Ändra ej denna lokal/Admin

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 december, 2023

  • Kurs
  • Jönköping
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights