Visa kurser.se som: Mobil

Odlingsakademin, föreläsning: Bevarande av kulturväxter Föreningen Sesam berättar

SV Jämtlands Län
Kursinformation
Östersund
2 timmar på 1 tillfälle
2020-03-09 19:00
100 SEK

Kursbeskrivning

Längre tillbaka i tiden var det vanligt att lantbefolkningen själv odlade fram sitt utsäde till stråsäd grönsaker och blommor. På det sättet bevarades mångfalden av kulturväxter med många lokala sorter. Detta kulturarv är idag starkt hotat.

De gamla lantsorterna har många fördelar som moderna kommersiella sorter saknar. De innehåller en större variation av gener vilket bland annat gör att de har en inbyggd försäkring mot sjukdomar och klimatfaktorer. Ofta är de också överlägsna när det gäller smak. Genom den lokala anpassningen har de bäst förutsättningar att trivas på just den orten.

Föreningen Sesam arbetar tillsammans med andra aktörer för att bevara den odlade mångfalden. Det gör vi genom att försöka väcka intresse för de gamla kultursorterna men också genom att föreningens medlemmar själva fröodlar dessa sorter eftersom frö till dem oftast inte finns att köpa. Föreningsmedlemmarna byter frön med varandra och delar också med sig till andra intresserade odlare.

Föreningen Sesam håller också kurser i fröodling runt om i landet (lördag 25/4 håller Sesam och SV fröodlingskurs i Östersund).

Läs mer om föreningen Sesam här:
https://foreningensesam.se/

Fröodlingskursen:
sv.se/froodling
Veckodag: Torsdag
Tid: 19:00-20:30
Ledare: Anna Sanders
Lokal: Prästgatan 16

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Odlingsakademin, föreläsning: Bevarande av kulturväxter Föreningen Sesam berättar.

SV Jämtlands Län

Utbilda dig och gå kurser hos SV - Jämtlands län

Studieförbundet Vuxenskolans verksamhetsidé är att ge människor möjligheter att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser. Vi erbjuder därför studiecirklar, kulturarrangemang, föreläsningar och annan pedagogisk verksamhet. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap,...


Läs mer och visa alla kurser med SV Jämtlands Län

Kontaktuppgifter till SV Jämtlands Län

SV Jämtlands Län

Armégränd 6
831 32 Östersund

Tel: 063-123400
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Odlingsakademin, föreläsning: Bevarande av kulturväxter Föreningen Sesam berättar!