Visa kurser.se som: Mobil

Kundaliniyoga med mantrasång

SV Jämtlands Län
Kursinformation
Östersund
20 timmar på 8 tillfällen
2019-09-09 17:45
1 200 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Kundaliniyoga är en yogaform som syftar till att höja den medvetna närvaron genom yogarörelser andningsövningar fokuseringstekniker handpositioner mantran och meditationer. Kundaliniyoga stärker och balanserar alla delar av dig t ex nervsystemet musklerna andningsapparaten och ditt hormonsystem. Genom regelbunden utövning av Kundaliniyoga bygger du upp din stamina och du får kraft att leva dit fulla potential.

När vi övar yogaserier och meditationer från kundaliniyogatraditionen kommer vi då och då möta våra egna utmaningar och svårigheter de kan komma i form av negativa och dömande tankar eller i form av svåra känslor När vi bli medvetna om dessa utmaningar och kan ta oss genom utmaningarna får vi lära mer om oss själva och vi växer. Det är därför Kundalini Yoga kallas ”medvetenhetsyoga.” Kundaliniyoga är en av de äldsta yogaformerna och har funnit i flera tusen år i Indien på slutet 60-talet kom traditionen till väst med Yogi Bhajan.

Under denna kurs i Kundaliniyoga & Mantra meditationer kommer vi fokusera yogaserier som stärker ryggraden ger ökad styrka och flexibilitet och jobbar på att stärka och balansera de tre nedre chakran; rotchakrat kreativitetschakrat och navelchakrat. När vi stärker rotchakrat blir vi mera grundade och vi stärker vår förmåga till själv-acceptans trygghet och stabilitet. När vi arbetar med kreativitetschakrat och stärker och balanserar detta ökar vår glädje kreativitet och njutning. När vi arbetar med navelchakrat regelbundet förbättrar vi vår hälsa förbättrar matsmältning och höjer energinivån.

Under varje kurstillfälle kommer vi tona in med mantran göra några enkla yogarörelser arbeta med ett specifik yogaserie liggande vila/kroppscaning mantrasångs meditation med levande musik och vi avslutar varje yogapass med att tona ut med ett mantra. Varje yogapass vi gör kommer du få en kopia på så du har möjligheten att arbeta med yogapasset hemma. Det är en dagliga yoga och meditations praktik som länge grunden för en djupare transformation och växande.

Denna kurs i Kundaliniyoga & Mantra meditation passa både dig som aldrig har utövat yoga förut samt dig som har lång erfarenhet av både yoga och meditation.
Kursens ledare: Åshild Haaheim är van att ha med deltagare i sina grupper som har olika besvär ex utmattning kronisk smärta m.m.
Kostnad 8 träffar:
1200 kr privatpersoner
1000 kr för dig som är sjukskriven
800 kr studenter pensionärer och människor utanför arbetsmarknaden.
Skriv i noteringen vid anmälan om du har rabatt.

Ledare: Åshild Haaheim.
Åshild har utövat yoga och meditation i över 20 år. Sedan 2007 har hon använt mindfulness och yoga i sitt arbete som psykolog. Just nu går Åshild en lärarutbildning i Kundaliniyoga och vill dela med sig av sin passion för kundaliniyoga mantrasång och meditation.

Veckodag: Måndag
Tid: 17:45-19:45
Ledare: Åshild Haaheim
Lokal: Litsvägen 31 A

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kundaliniyoga med mantrasång.

SV Jämtlands Län

Utbilda dig och gå kurser hos SV - Jämtlands län

Studieförbundet Vuxenskolans verksamhetsidé är att ge människor möjligheter att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser. Vi erbjuder därför studiecirklar, kulturarrangemang, föreläsningar och annan pedagogisk verksamhet. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap,...


Läs mer och visa alla kurser med SV Jämtlands Län

Kontaktuppgifter till SV Jämtlands Län

SV Jämtlands Län

Litsvägen 22
831 41 Östersund

Tel: 063-123400
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Kundaliniyoga med mantrasång!