Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Botaniskt tryck på återbrukade textilier - prova-på i Brunflo!

SV Jämtlands Län
Kursinformation
Östersund
4 timmar på 1 tillfälle
2020-07-30 13:00
120 SEK

Kursbeskrivning

Testa att färga tyg på ett naturligt sätt! Vår ledare Alvamarlen visar hur du med hushållsavfall blommor och blad på ett enkelt sätt kan skapa färger och mönster och ge återbrukade textilier som till exempel gamla lakan ett nytt liv. Om du vill kan du sedan fortsätta att brodera eller trycka på de färgade tygerna med textilfärg och schabloner. Vid detta prova-på tillfälle visar Alvamarlen även en liten utställning exempel på hur begagnade kläder har fått ny design med en mer avancerad form av botaniskt tryck.

Inga förkunskaper krävs. Föranmälan här på webben drop-in i mån av plats. Gratis för barn 10-18 år. Ta gärna med röda och gula lökskal maskrosor björklöv vassvippor vissnade rosor pioner etc men annars finns det material på plats.

Mer om botaniskt tryck och kopplingen till miljö hälsa och klimat:
Botaniskt tryck och naturlig färgning av textilier påminner oss om att människor och livsmiljö är avhängiga av varandra. Vi behöver minska vår klädkonsumtion och efterfråga produkter som inte är skadliga för människor och miljö. Inte minst med tanke på situationen för kvinnor och barn i produktionsländerna. En minskad konsumtion av textilier och återbruk av kläder bidrar helt enkelt till en bättre hushållning med jordens resurser.

Vi håller till utomhus som regel håller alltid avstånd och är noga med handhygienen. Välkommen förutsatt att du inte tillhör riskgrupper kopplade till Covid -19 eller har symtom på luftvägsinfektion/förkylning mm (även milda). Läs aktuell information och håll dig uppdaterad på https://www.folkhalsomyndigheten.se/covid-19
----
Detta är en aktivitet inom Brunflo Hembygdsförenings föryngringsprojekt. Läs mer om projektet och sommarens övriga events och workshops (info uppdateras löpande under sommaren):
shorturl.at/gQRUX
https://www.hembygd.se/brunflo/news/17711

Välkommen!

Veckodag: Torsdag
Tid: 13:00-16:00
Lokal: Grytan 262
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Botaniskt tryck på återbrukade textilier - prova-på i Brunflo!.

SV Jämtlands Län

Utbilda dig och gå kurser hos SV - Jämtlands län

Studieförbundet Vuxenskolans verksamhetsidé är att ge människor möjligheter att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser. Vi erbjuder därför studiecirklar, kulturarrangemang, föreläsningar och annan pedagogisk verksamhet. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap,...


Läs mer och visa alla kurser med SV Jämtlands Län

Kontaktuppgifter till SV Jämtlands Län

SV Jämtlands Län

Armégränd 6
831 32 Östersund

Recensioner
Bli den första att recensera Botaniskt tryck på återbrukade textilier - prova-på i Brunflo!!

Liknande kurser